25n
25N
25N

L'alumnat tria el nom del col·legi núm. 2 de Rafelbunyol

L'alumnat tria el nom del col·legi núm. 2 de Rafelbunyol
13/01/2020 -

El Col·legi núm. 2 de Rafelbunyol, ara Els Germanells, va obrir les seues portes el setembre de 2019 amb l’inici del curs escolar sense un nom específic.

L’Ajuntament de Rafelbunyol, en el seu compromís per fer partícip a la ciutadania de les decisions públiques municipals, va apostar des del principi perquè aquest nom fóra decidit pels vertaders protagonistes del col·legi: el seu alumnat, i fomentar així la pràctica d’hàbits democràtics entre la infància.

És per això, que des de la Regidoria d’Educació, en col·laboració amb la de Govern Obert, i la direcció de l’esmentat col·legi, s’ha dut a terme un procés participatiu per a determinar la seua denominació, i en el qual s’ha tingut en compte a tota la comunitat educativa d’aquest.

Així doncs, el Consell Escolar del Centre, en el qual estan representats la direcció i personal docent d’aquest, mares/pares/representants legals del seu alumnat i l’Ajuntament, va aprovar en el mes de desembre passat quatre propostes de denominació específica del col·legi, perquè foren votades pel mateix alumnat i, així, finalment decidiren el nom oficial del seu col·legi.

D’aquesta manera, durant el matí de hui, més de 370 estudiants d’educació infantil i primària del CEIP núm. 2 de Rafelbunyol han decidit mitjançant els seus vots que Els Germanells siga el nom oficial del seu col·legi.

Rosa Azor, Regidora d’Educació, ha recordat el compromís de l’equip de govern per fer de la participació ciutadana un aspecte transversal de la gestió municipal, i en el qual s’ha volgut que la infància i l’adolescència tinguen un protagonisme especial: “els xiquets i xiquetes de Rafelbunyol són el nostre present, però també el nostre futur, i actuacions com aquesta, juntament amb unes altres, com la recent constitució del Consell Local d’Infància i Adolescència, o l’elaboració d’un Pla en aquest àmbit participat amb aquest col·lectiu, estan permetent que, des d’edats, primerenques participen activament per a decidir el Rafelbunyol que volen” ha declarat la Regidora.

Una vegada decidit el nom del centre educatiu, aquest serà traslladat al Consell Escolar Municipal per a la seua ratificació i tramitació amb la Conselleria d’Educació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quatre =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus