25n
Orgull
Orgull

L'enllumenat intel·ligent arriba a Sociòpolis

L'enllumenat intel·ligent arriba a Sociòpolis
16/08/2018 -

L’enllumenat intel·ligent ja és una realitat en dues pistes esportives municipals a Sociòpolis, a la Torre. La intervenció de l’Ajuntament s’ha fet en dues canxes de bàsquet, on s’han instal·lat quatre columnes amb huit projectors de led de 100 vats cadascun. El seu funcionament intel·ligent permet optimitzar l’eficiència de l’enllumenat en aquest tipus d’instal·lacions i comporta un estalvi econòmic de vora un 96%.

Dels huit projectors, n’hi haurà un encés permanentment en horari nocturn amb una intensitat aproximada del 20%, amb l’objectiu de senyalitzar la zona. Quan el detector de presència s’active perquè hi ha persones a la pista, enviarà un senyal a un controlador que encendrà tots els projectors a la seua intensitat normal durant 20 minuts. Si el sistema deixa de detectar presència, es redueix la intensitat dels focus durant cinc minuts al 50% i, si continua sense haver ningú, tornarà a l’estat inicial, amb només un projector a una intensitat de vora un 20%. A més, el nou enllumenat deixarà de funcionar un minut abans de la mitjanit hi haja o no presència de persones i només es quedarà encés el pilot senyalitzador.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha assegurat que «les instal·lacions municipals, com ara les pistes esportives, han de ser un referent pel que fa a l’eficiència energètica i la sostenibilitat» i ha afirmat que «és una responsabilitat com a servidors públics garantir el millor servici per a la ciutadania amb infraestructures dotades de sistemes d’enllumenat d’avantguarda que oferisquen eficiència, fiabilitat i la millor qualitat lumínica».

Campillo també ha destacat l’avanç que comporta aquest enllumenat intel·ligent en unes pistes esportives municipals que fins ara no tenien il·luminació o era de mala qualitat i, a més, consumia molta energia en estar encesa de forma contínua, hi haguera o no un ús de la instal·lació. El regidor ha ressaltat l’estalvi econòmic estimat, de vora un 96%, ja que el cost de l’energia d’eixes canxes amb llums de vapor de sodi de 250 vats és d’uns 2.200 euros anuals aproximadament, mentre que el nou sistema, amb un ús estimat de vora 200 hores a l’any, comportarà una despesa aproximada de 90 euros.

La regidora d’Esports, Maite Girau, ha comentat que «aquesta és una demostració més del compromís ferm d’aquest govern municipal amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat de les instal·lacions esportives municipals. En eixe sentit, cal destacar que la incorporació, l’any passat, de millores en l’enllumenat de les instal·lacions esportives de la Fundació Esportiva Municipal va produir un estalvi de 672.141 Kwh, la qual cosa va suposar deixar d’emetre 215,9 tones de CO2 i un estalvi econòmic de més de 212.000 euros».

Girau ha assenyalat que «estem treballant per aconseguir que les instal·lacions esportives siguen 100% sostenibles en consum energètic, com és el cas del poliesportiu municipal de Natzaret, on de seguida s’aconseguirà» i ha afegit que «aconseguir un consum d’energia sostenible redundarà sens dubte en el benestar de la ciutadania».

Aquest nou sistema permet evitar malbarataments d’energia i optimitza el consum i els recursos. Així mateix, en tractar-se d’una experiència pilot, tots els paràmetres són dissenyables i configurables. La inversió total ha sigut de vora 24.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − tretze =