25n
25N
25N

La Generalitat constitueix l'Alt Consell Consultiu per al desenvolupament de l'Agenda 2030

La Generalitat constitueix l'Alt Consell Consultiu per al desenvolupament de l'Agenda 2030
21/12/2018 -

La Generalitat ha constituït l’Alt Consell Consultiu per al desenvolupament de l’Agenda 2030, un òrgan que establirà el règim jurídic al qual s’haurà d’ajustar l’activitat de l’administració i el seu sector públic en matèria de cooperació internacional i per al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) inclosos en l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

L’acte de constitució, celebrat en el Palau de la Generalitat, ha estat presidit pel cap de l’Executiu valencià, Ximo Puig, detalla l’administració en un comunicat.

L’Alt Consell Consultiu per al Desenvolupament de l’Agenda 2030 està format per 35 membres i compta amb representació de totes les conselleries, diferents institucions, organitzacions sindicals i teixit empresarial.

També ho integren sis persones expertes en economia, medi ambient, drets de la infància i del sector social que estiguen desenvolupant treballs o investigacions sobre l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible.

La presidència de l’Alt Consell Consultiu queda assumida pel ‘president i la vicepresidència recau en el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, que ha destacat que la constitució suposa “un pas important en el treball de la Generalitat cap a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible en la Comunitat”.

La Comunitat es converteix així en “la primera autonomia a comptar amb un òrgan assessor en la matèria de caràcter transversal, que promourà que en totes les polítiques i en cada actuació que es realitze des del Govern autonòmic s’incloga una estratègia enfocada a la implementació de l’Agenda 2030”, ha ressaltat Alcaraz.

Entre les funcions que assumeix el nou consell destaca l’assessorament al Consell en la planificació estratègica de l’agenda autonòmica en matèria dels objectius de desenvolupament, i a la definició de les línies prioritàries d’actuació de les mateixes en totes les qüestions relacionades amb l’Agenda 2030.

ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

El titular de Transparència ha avançat que es posarà en marxa una estratègia autonòmica de desenvolupament sostenible, “com a document viu de planificació estratègica, que contindrà els objectius de desenvolupament sostenible a aconseguir en la Comunitat, incorporant-se els canvis que s’estimen oportuns i convenients en el marc d’un procés de millora contínua”.

“L’Agenda 2030 és una oportunitat per a la Comunitat Valenciana perquè coincideix plenament amb les nostres prioritats, un desenvolupament humà que garantisca els serveis bàsics a totes les persones i un creixement sostenible que genere oportunitats d’ocupació de major qualitat”, ha asseverat Alcaraz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 12 =

CCCC
torrent