25n
25N
25N

El dispositiu d'acolliment a l''Aquarius' i l'exministra Carmen Alborch, Altes Distincions de la Generalitat

El dispositiu d'acolliment a l''Aquarius' i l'exministra Carmen Alborch, Altes Distincions de la Generalitat
05/10/2018 -

El dispositiu d’acolliment que va fer possible l’arribada a València del vaixell ‘Aquarius’, on viatjaven 620 immigrants, i l’exministra de Cultura Carmen Alborch rebran les Altes Distincions que entrega la Generalitat amb motiu del 9 d’Octubre.

Aquests són dos dels reconeixements que es donaran a conéixer hui després de la reunió del ple del Consell i que s’entregaran dimarts que ve en el marc de la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana.

El passat 17 de juny el port de València va acollir, després d’autoritzar-ho el Govern d’Espanya, les 629 persones de 26 nacionalitats que formaven part de la flota de l”Aquarius’ i que van haver de superar una travessia de diversos dies per mar pel rebuig d’altres països del Mediterrani com Itàlia.

‘Esperança del Mediterrani’ va ser el nom amb el qual es va batejar el dispositiu d’acolliment dels tres vaixells, que va mobilitzar a 2.300 persones entre voluntaris, sanitaris, policies, traductors i altres efectius.

Per la seua banda, la valenciana Carmen Alborch és doctora en Dret i ha sigut professora d’aquesta branca, i en el seu vessant polític va ser directora general de Cultura de la Generalitat Valenciana i directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

Va ser ministra de Cultura del Govern entre 1993 i 1996, a més de diputada del grup socialista en tres legislatures. En 2007 va ser candidata a l’alcaldia de València, exercint de portaveu socialista en l’Ajuntament fins a juny de 2011.

Ha rebut premis per la seua lluita per la igualtat entre dones i homes: Premi de Dones Progressistes, Premi Meridiana de la Junta d’Andalusia, Premi Rosa Manzano 2007 o Premi de Gabriela Sánchez Aranda 2009. És sòcia d’honor de l’Associació Clàssiques i Modernes i de l’Associació de dones investigadores i tecnòlogues (AMIT). A més, ha rebut també el Premi Generant Art 2015 concedit per l’Associació Generant Art de dones artistes.

Li ha sigut concedida la Creu d’Honor de San Raimundo de Peñafort i també posseïx La Gran Creu de Carlos III. A més, és Patrona d’honor del Teatre Reial.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 19 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020