25n
Orgull
Orgull

Al voltant de 55.000 britànics arribaran a la Comunitat Valenciana aquesta setmana per a estimular el turisme

Només ahir, hi havia previstos 62 vols amb origen o destinació al Regne Unit des de l’Aeroport de l’Altet

Al voltant de 55.000 britànics arribaran a la Comunitat Valenciana aquesta setmana per a estimular el turisme
20/07/2021 -

Una nova esperança per a la revitalització del turisme en la Comunitat Valenciana. Així s’espera que siga la volta del turisme britànic en territori valencià. S’esperen al voltant de 55.000 visitants procedents del Regne Unit, on des d’ahir s’han alçat totes les restriccions per a fer front a la pandèmia de la COVID-19. Això implica, entre altres coses, més facilitats per als turistes d’aquest país a l’hora de visitar Espanya, perquè no hauran de fer quarantena una vegada tornen del viatge.

El turisme en la Comunitat Valenciana porta molt temps pendent de la situació respecte a les restriccions d’altres països a l’hora de viatjar. Després de les males notícies procedents de Bèlgica, França o Alemanya, a la fi ha arribat una bona notícia, en aquest cas del Regne Unit. El govern de Boris Johnson va anunciar a principis de mes que el de 19 de juliol s’alçarien totes les restriccions, i així ha sigut. Els turistes britànics que estiguen vacunats podran viatjar sense haver de fer quarantena de retorn.

L’augment dels contagis de manera exponencial en les últimes setmanes en tota Espanya va fer que el Regne Unit desaconsellara viatjar (alguna cosa que continua vigent) i posara moltes traves en posicionar-ho en ambre. Si embargament, donat el context actual, tots els que desitgen viatjar a altres països com Espanya podran fer-ho sense massa complicacions. Tant és així, que ahir entre eixides i arribades es van produir 62 vols connectats amb el país britànic sol en l’Aeroport de l’Altet (Alacant-Elx).

La Comunitat Valenciana espera que arriben al voltant de 55.000 britànics i que augmente la demanda progressivament. Segons xifres de l’Associació de Línies Aèries, des que el govern de Boris Johnson anunciara el final de les restriccions al Regne Unit, les reserves per a volar allí des d’aeroports espanyols s’ha disparat un 400%.

Els hostalers, cauts

L’autonomia valenciana és un dels destins favorits per al turisme britànic. I una d’aqueixes ciutats de referència és Benidorm. La setmana passada, els 88 hotels que hi ha oberts van omplir el 62% de les habitacions, i amb un 88% de clientela espanyola. En els 46 hotels restants en la Costa Blanca, l’ocupació pujava al 71%, però tan sols el 15% d’ells eren estrangers.

Segons fonts del sector hostaler, la situació actual afavorirà als turistes britànics que tinguen segona residència en la Comunitat. Cal recordar que Espanya continua en ambre per al Regne Unit, cosa que significa que en tornar, els turistes britànics hauran de fer-se fins a tres PCR. Això “encarirà uns 100 euros per persona el paquet vacacional i reduirà, per tant, l’afluència de gent que estiga disposada a viatjar en aqueixes condicions”, segons afirmen des del sector hostaler, que afigen que la situació ideal és que el Regne Unit col·loque a Espanya en verd de nou.

La patronal hotelera Hosbec es mostra cauta davant aquest canvi d’escenari i no s’atreveix a fer previsions sobre l’impacte real que tindrà l’alçament de les restriccions sanitàries a Anglaterra en les reserves a la Costa Blanca. Segons xifres de la patronal, el turisme britànic significa un 60% del total dels viatgers estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana.

De moment, no es nota l’arribada de turistes britànics, alguna cosa que es preveu que vaja en augment a mesura que avance la setmana. La fi de les restriccions podria comportar entre un 5% i un 10% més de reserves. Molts hostalers donen ja per perduda la temporada alta d’estiu, sobretot en la Costa Blanca, on en un agost en temps anteriors a la COVID-19 s’arribava als 240.000 turistes britànics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − set =