caixa popular

L'Alqueria dels Moros acollirà el centre d'interpretació de l'horta

L'Alqueria dels Moros acollirà el centre d'interpretació de l'horta
23/11/2017 -

La regidoria de Govern Interior, dirigida per Sergi Campillo, ha anunciat que la Junta de Govern Local de demà aprovarà la licitació de les obres de restauració i rehabilitació de l’Alqueria dels Moros, al barri de Benicalap de València. La regidora d’Horta, Consol Castillo, ha anunciat que aquest edifici històric acollirà les dependències del nou centre d’interpretació de l’horta.

“L’Alqueria del Moro, juntament amb la de la Torre i el Casino de l’Americà, constitueixen una part molt important del patrimoni arquitectònic de Benicalap i de la nostra ciutat. El Govern de la Nau té un compromís per recuperar-lo i conservar-lo després de molts anys d’abandó i de diverses reivindicacions de veïnat i col·lectius que exigien una actuació”, ha explicat el regidor Campillo.

Castillo, per la seua banda, ha explicat que “València es dota d’un espai que projecta un model d’actuació de cara al futur innovador perquè valorarà una l’activitat agrícola que estava pràcticament en desaparició a la ciutat de València. Volem fer una reflexió respecte als nostres conciutadans de la importància que té la relació de les ciutats amb els seus entorns alimentaris.

El centre d’interpretació de l’Horta és necessari per a donar a conéixer i valorar el patrimoni agrícola de la ciutat però al mateix temps cal disposar de recursos per a donar servici a les persones que dia a dia mantenen el nostre territori productiu. En aquest sentit, les obres que s’escometen, més enllà de recuperar el patrimoni arquitectònic de titularitat municipal que compta amb el reconeixement de BIC, i que estava en desús i en procés de clara degradació, servirà per a dotar de noves infraestructures que estaran al servici dels agricultors i agricultores.

El centre serà gestionat a través de la regidoria d’Agricultura i Horta per reforçar el paper del Consell Agrari Municipal com a plataforma de servicis per a l’agricultura municipal. Aquesta aposta es veu reforçada per la implementació d’una Estratègia Agroalimentària Municipal.

El pressupost de l’actuació és de 2.096.842,17 euros i el termini d’execució de les obres és de 16 mesos. L’Alqueria del Moro és una de les més rellevants de la ciutat. De fet, està catalogada com a Bé d’Interés Cultural des de 2004. Es tracta d’un edifici residencial compendi de l’arquitectura senyorial i rural de l’horta valenciana dels segles XIV, XVI i XVIII.

L’objectiu d’aquesta intervenció municipal és que l’edifici mostre la dilatada i accidentada història continguda entre els seus murs i forjats, en els quals s’assenyalaran les fites més significatives de la seua història i del seu procés de permanent metamorfosi.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios