caixa popular

València proposa que l'Alqueria del Moro aculla la guarderia rural

València proposa que l'Alqueria del Moro aculla la guarderia rural
28/11/2018 -

La regidora d’Horta i Pobles de València, Consol Castillo, ha proposat formalment a la Conselleria de Medi Ambient cedir-los l’espai de l’Alqueria del Moro –actualment en obres de rehabilitació impulsades per la regidoria de Govern Interior de l’Ajuntament de València- perquè siga la seu central del Consell de l’Horta, l’òrgan executiu que va lligat a la Llei de l’horta de la Generalitat.

«Amb aquesta iniciativa anem un pas més enllà de la proposta que inicialment hi havia plantejada per a aquest espai. Volem ser ambiciosos en la dinamització de l’horta, tan important per a València. Convertir l’Alqueria del Moro en l’organisme públic protector i impulsor de l’horta seria una gran notícia», ha dit la regidora d’Horta i Pobles de València, Consol Castillo.

Així, l‘Alqueria del Moro passaria a acollir el cos de la guarderia rural. A més, gràcies als terrenys d’horta associats a l’alqueria que encara es conserven es podrien realitzar cursos i formació en temes d’agricultura, una de les funcions que també desenvoluparà el Consell de l’Horta.

«L’alqueria del Moro està situada en un punt estratègic en la part de l’horta oest, i de fàcil accés tant des de l’horta nord com des de l’horta sud. Des de l’Ajuntament de València considerem que és un espai que reuneix totes les característiques per acollir el Consell i ja ens hem dirigit a la conselleria per cedir-los l’espai només acaben les obres de rehabilitació», ha destacat Castillo.

A més, el centre gestionaria l’adquisició o arrendament de terrenys (banc de terres) i els recursos i les ajudes tècniques i econòmiques provinents d’altres institucions públiques i privades, com ara els fons provinents de la Unió Europea. També s’encarregaria de promoure marques de qualitat dels productes de l’horta o programar compensacions econòmiques a les persones que es dediquen a l’agricultura pel manteniment dels elements constitutius de l’Horta de València.

Un altre punt a tindre en compte és el de la investigació, el desenvolupament i l’avaluació d’experiències d’innovació social en l’activitat agrària, que promoguen experiències col·laboratives, participatives i inclusives, com també la seua difusió. En eixe sentit, hi hauria la possibilitat de crear en la mateixa alqueria la primera estació experimental en productes agrícoles de l’horta.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + sis =