caixa popular

L'Alqueria del Moro de Benicalap, patrimoni valencià

La rehabilitació de l’Alqueria del Moro costarà al voltant de 2.096.842 euros

L'Alqueria del Moro de Benicalap, patrimoni valencià
05/11/2017 -

En el barri de la Ciutat Fallera, pertanyent al districte de Benicalap, en el camí vell de Burjassot, s’alça una de les alqueries més rellevants del patrimoni històric valencià. Catalogada com Bé d’Interés Cultural, l’Alqueria del Moro és un edifici residencial dels segles XIV, XVI i XVIII, que conjumina l’arquitectura senyorial amb la rural de l’horta valenciana.

Aquesta alqueria comptava amb diferents barraques que, aleshores, es destinaven com a habitatges per als pagesos. No obstant això, hui dia, ja no queda gens de tot allò. En aquest sentit, des de la regidoria de Govern Interior, dirigida per Sergi Campillo, s’han proposat recuperar la vida d’aquesta alqueria. I és que tal com anunciava Campillo, ‘l’Alqueria del Moro, juntament amb la de la Torre i el Casino de l’Americà, constitueix una part molt important del patrimoni arquitectònic de Benicalap i de la nostra ciutat. Per això, el Govern de la Nau té un compromís per a recuperar-ho i conservar-ho, després d’anys d’abandó i de reivindicacions per part dels veïns’.

D’aquesta manera, ja s’ha aprovat el projecte de restauració i rehabilitació de l’Alqueria del Moro, que comptarà amb un pressupost de 2.096.842,17 euros, i el termini d’execució de les obres seria de 16 mesos, aproximadament. Bé és cert que ja s’havien dut a terme diverses actuacions en aquest edifici històric, com la rehabilitació de dos murs de tàpia valenciana o la reparació de la façana principal per a evitar que continuara entrant aigua, però mai s’havia dut a terme aquesta restauració integral de l’alqueria.

Encara es desconeix quin serà l’ús de l’Alqueria del Moro, encara que no hi ha dubte que a més d’integrar-se en la futura ampliació del Parc de Benicalap, aquesta alqueria tornarà a ser un dels elements arquitectònics més valuosos per a la ciutat de València.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − quatre =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC