25n
25N
25N

Almussafes i la Generalitat Valenciana dissenyen un projecte per a reduir la velocitat de circulació en una zona del municipi

Almussafes i la Generalitat Valenciana dissenyen un projecte per a reduir la velocitat de circulació en una zona del municipi
26/07/2019 -

El pla de l’Ajuntament d’Almussafes i la Generalitat Valenciana per a reduir la velocitat de circulació en la ronda Síndic Antoni Albuixech de la població ja s’ha concretat. Després de diverses reunions per a estudiar, perfilar i debatre els detalls de la intervenció, el consistori municipal i les persones residents en aquesta àrea de la població han acceptat el projecte presentat per la Conselleria d’Infraestructures.

Dimarts passat 23 de juliol, l’alcalde, Toni González, la regidora d’Urbanisme, Davinia Calatayud, i dos portaveus veïnals es van reunir amb el subdirector general de Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Josep Llin, en la seu de la Conselleria d’Infraestructures per a tancar l’acord, que consisteix bàsicament en la construcció d’un total de quatre rotondes al llarg d’aquesta transitada via de circulació urbana.

Concretament, les quatre glorietes estaran situades en l’entada al nucli urbà per la carretera procedent d’Algemesí, on actualment hi ha un ‘stop’ per a abandonar la carretera i un ceda el pas per a accedir a ella; al final del carrer sant Bartomeu, punt pel qual s’accedeix a Sollana; al final del carrer Pinar i en l’encreuament pel qual s’accedeix a la via que condueix al Romaní, just a l’altura de la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’. La primera rotonda que s’alçarà, en 2020, és la de la part sud, per considerar-se prioritària pels experts a causa del perill que entranya l’entrada i eixida del municipi amb l’actual sistema.

Quatre rotondes en quatre anys

Tal com confirma el primer edil, el projecte, que serà finançat íntegrament per la Generalitat Valenciana, “s’implementarà per fases, de manera que a partir de 2020 de manera periòdica es construirà una de les rotondes, permetent materialitzar per complet el pla durant la present legislatura”. “Estem molt satisfets d’haver aconseguit un gran acord que ens beneficia a tots i totes. Ja anunciàrem en el seu moment que només recolzaríem la intervenció si el veïnat donava el seu vistiplau i així ha sigut”, recalca.

Paral·lelament, i com a part del compromís assumit per l’Ajuntament amb l’administració autonòmica en aquesta matèria, el consistori va instal·lar el passat mes de maig dos radars pedagògics i dos senyals lluminosos per a passos de vianants. Aquestes actuacions, que han suposat una inversió aproximada de 8.500 euros amb càrrec als pressupostos municipals, funcionen com a elements dissuasius perquè les persones conductores reduïsquen la velocitat i serveixen al seu torn per a registrar estadístiques de tràfic que s’utilitzen posteriorment per a l’elaboració d’informes útils per a l’establiment d’estratègies futures.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 8 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell