25n
25N
25N

Almussafes trasllada a la Generalitat Valenciana les seues propostes per a evitar les conseqüències de futures inundacions

L’Ajuntament vol evitar una possible catàstrofe mediambiental per la presència d’empreses químiques i les pèrdues econòmiques per a les empreses i treballadors

Almussafes trasllada a la Generalitat Valenciana les seues propostes per a evitar les conseqüències de futures inundacions
18/12/2020 -

Les conseqüències de l’intens episodi de pluges viscut en les àrees industrials d’Almussafes el mes de novembre passat han confirmat la necessitat d’emprendre de manera urgent diverses actuacions en l’àmbit urbanístic. L’Ajuntament, que va encarregar un informe tècnic en el qual s’inclouen els danys provocats per aquesta gota freda i les propostes per a millorar les infraestructures existents, a més de celebrar cinc reunions amb els diferents agents implicats, ha traslladat hui, divendres 18 de desembre, totes les seues reivindicacions als responsables d’aquests àmbits en la Generalitat Valenciana.

“Aquestes intervencions són en aquests moments més urgents que mai, perquè aquest últim temporal ha evidenciat el perill que suposa disposar d’un sistema deficient d’evacuació d’aigües en una zona en la qual operen empreses químiques que podrien provocar una catàstrofe mediambiental al Parc Natural de l’Albufera, situat a escassos quilòmetres de les nostres àrees industrials”, argumenta l’alcalde, Toni González. El primer edil assegura que “no podem esperar molt, perquè aquestes DANA, que cada vegada són més freqüents, porten aparellades abundants pèrdues econòmiques per a les empreses i les persones que treballen en elles, per la paralització de la producció i la destrossa de vehicles per la inundació dels espais públics, com ha ocorregut en aquesta ocasió”.

A més de González, en la trobada, celebrada de manera virtual, han participat la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, la directora general d’Indústria, Maria Empar Martínez Bonafé, i el director general d’Urbanisme, Vicente Joaquín García Nebot. Així mateix, han estat presents el secretari general d’UGT-FICA, Daniel Argente, el responsable del sector automobilístic del sindicat, Juan Carlos Escós, la gerent de l’Associació d’Empresaris de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI), Romina Moya, i un representant d’EmerProtec Planificació S.L., companyia encarregada del desenvolupament de l’estudi presentat hui, en el qual s’han inclòs les reivindicacions realitzades tant per les empreses que operen en aquestes àrees com pel conjunt de treballadors i treballadores.

Des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat la visita del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, a les àrees industrials d’Almussafes per a conéixer de primera mà la situació. A més, està previst que se celebren noves reunions amb l’objectiu de continuar avançant en la gestió d’aquest assumpte.

“En un temps rècord, Ajuntament, APPI i sindicats, hem aconseguit posar-nos d’acord per a desenvolupar un document molt complet i detallat que realitza una anàlisi de la situació molt precís i que inclou també el que estimem que s’hauria de fer per a resoldre de manera definitiva aquestes deficiències”, destaca el primer edil. “Estem parlant de millores al marge de les quals puguen implementar-se a nivell comarcal per a resoldre els problemes d’inundabilitat, sobretot en el Polígon Industrial Joan Carles I, i també de les que ja hem traslladat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que van en la línia d’intensificar la neteja i ampliar els llits de les séquies”, concreta.

Millores pendents

Entre les propostes plantejades en l’informe de danys figuren l’eixamplament de la secció de les séquies i cabals, canvi de la rigorositat que evite l’arrossegament de residus, l’ampliació dels sistemes separatius de drenatge, la construcció de sobreeixidors de major importància davant les barreres artificials (AP7), la col·locació d’estacions de bombament que permeten salvar els retorns i sistemes de drenatge sostenibles (SUDS) adequats als punts de desbordament de séquies que, a més, incorporen un mètode dual de subministrament per a assegurar el seu funcionament, ampliació dels accessos al polígon i adequació del vial sobre elevat de l’accés oest com a alternativa en cas d’inundació, ampliant el seu gàlib i la seua capacitat portant per al trànsit de vehicles pesants.

En matèria d’infraestructures, per a evitar futures inundacions també figuren en l’informe, redactat per Emerprotec Planificació S.L. a petició del consistori d’Almussafes, la redacció d’un estudi hidrològic de càrrega del sistema de col·lectors existents, la construcció d’una bassa de laminació en la confluència de les séquies i la integració de sistemes SuDS aigües amunt, és a dir, els sectors de major altitud de les zones industrials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =