25n
25N
25N

Almussafes prepara una Escola d'Ocupació "Et Formem" per a persones amb dificultats d'inserció laboral

L’alumnat obtindrà el certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals mentre realitza pràctiques en el consistori

Almussafes prepara una Escola d'Ocupació "Et Formem" per a persones amb dificultats d'inserció laboral
22/10/2020 -

L’Ajuntament d’Almussafes està ultimant la posada en marxa d’una Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ amb l’objectiu de continuar preparant a la ciutadania per a l’accés al mercat de treball. En aquesta ocasió, el programa mixt d’ocupació i formació admetrà a un total de 10 persones, totes elles amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, les quals seguiran l’itinerari que els permetrà aconseguir el Certificat de Professionalitat d’Operacions de serveis administratius i generals’ mentre realitzen pràctiques remunerades en diferents departaments de l’administració municipal.

La Generalitat Valenciana ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 120.103 euros per a la posada en marxa d’aquest programa, cobrint quasi el 100% del seu cost

Tal com explica l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González, “una de les nostres grans obsessions com a equip de govern és la creació de llocs de treball, missió que ens ha portat a la posada en marxa d’un ambiciós pla estratègic que contempla projectes molt diversos com la creació de l’empresa pública, els nostres plans d’ocupació, les ajudes a persones emprenedores o iniciatives més innovadores com aquesta escola-taller, en la qual els col·lectius amb majors dificultats per a obtenir ingressos tenen l’oportunitat d’aprendre mentre apliquen eixos ensenyaments, una fórmula mixta que ens permet acostar-nos a un model de societat molt més igualitària en la qual no es deixa de costat a ningú”.

La iniciativa, que tindrà una duració de sis mesos i començarà a desenvolupar-se el pròxim 30 de novembre, té un cost total de 123.703,20 euros, dels quals 120.103,20 euros seran aportats per la Generalitat Valenciana, amb càrrec al Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana i els restants 3.600 euros pel propi d’Almussafes. “Amb aquest sistema s’amplien notablement les possibilitats d’inserció laboral perquè les persones destinatàries incrementen els seus coneixements, però també la seua experiència en llocs concrets, una cosa que les empreses valoren molt en els seus processos de selecció”, ressalta el primer edil.

Selecció del professorat

L’Ajuntament d’Almussafes i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació han posat en marxa el procés de selecció de les persones que s’encarregaran de la direcció, la docència i l’administració de l’escola, tasques per a les quals aquest projecte contempla l’habilitació de tres llocs, un per cadascuna d’aquestes labors. Amb l’objectiu de cobrir aquestes places, el consistori ha llançat un anunci en el qual s’informa d’aquesta convocatòria, les sol·licituds de la qual hauran de presentar-se telemàticament a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Almussafes mitjançant instància general, disponible en la pàgina web del consistori, del 21 al 27 d’octubre. Tots els dubtes seran atesos via telefònica per l’Agència de Desenvolupament Local (96 178 22 15).

El director o la directora, que treballarà a jornada completa, haurà de disposar de titulació universitària i del màster que habilita per a l’exercici de professions de professor d’ESO, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d’idiomes o equivalent, amb un mínim de 300 hores de formació metodològica. També podrà estar en possessió del títol de mestre/a d’Educació Primària o equivalent.

Per part seua, per al lloc de professor/a s’exigeix titulació, experiència professional i experiència o competència docent relacionada amb els certificats de professionalitat. A més, haurà de comptar amb el Certificat de Professionalitat de formador ocupacional o de docència de la formació professional per a l’ocupació o titulació equivalent.

Finalment, es contractarà un o una auxiliar d’administració amb el títol d’FP 1 o que haja realitzat amb aprofitament alguna acció formativa relacionada amb l’especialitat de l’àrea Professional d’Administració, Gestió o Graduat en Educació Secundària. També podran presentar-se a l’oferta les persones amb Graduat Escolar que compten amb una experiència d’almenys 12 mesos com a auxiliars administratives.

Alumnat

El perfil de l’alumnat haurà de ser el de persones en situació o risc de pobresa, exclusió social o privació material severa. En aquest sentit es prioritzaran les persones titulars i beneficiàries de la renda valenciana d’inclusió, dones, víctimes de violència de gènere, les que encapçalen famílies monoparentals, aquelles amb diversitat funcional o que pateixen discriminació per alguna situació concreta, majors de 45 anys amb baixa qualificació que no compten amb el certificat de professionalitat de nivell 2 o títol d’FP i les que siguen considerades persones desocupades de llarga duració.

Així mateix, també formen part del perfil els i les joves d’entre 16 i 18 anys en situació de guàrdia o tutela per la Generalitat Valenciana i els i les que es troben en la franja d’entre els 18 i els 24 anys i hagen estat subjectes al sistema de protecció de menors o al sistema judicial de reeducació en algun període dels tres anys anteriors a la majoria d’edat.

Les persones interessades poden informar-se telefonant a l’Agència de Desenvolupament Local d’Almussafes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 12 =