25n
25N
25N

La població d'Almussafes dona més de 30 tones de tèxtil amb finalitats socials

La població d'Almussafes dona més de 30 tones de tèxtil amb finalitats socials
10/02/2020 -

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des de 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització de tèxtil i duu a terme programes de cooperació al desenvolupament a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia així com de suport local a Espanya, ha recollit 30.432 kg de tèxtil usat a Almussafes durant 2019 per a donar-los una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. Això representa un augment del 4% respecte a l’any anterior (29.262 kg).

En 2019, els donants van depositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no utilitzaven en els contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva de tèxtil és gratuït i representa un estalvi per a l’erari municipal.

Les tones recuperades per Fundación Humana equivalen a 68.000 peces la gestió de la qual implica un doble benefici: el primer és mediambiental, perquè redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge de tèxtil durant a l’any passat representen un estalvi de 96 tones de CO₂ a l’atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada quilo de roba recuperat i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO₂.

El benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera una ocupació indefinida per cada 36.000 kg de tèxtil recollit. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials: després de més de tres dècades d’activitat, 2,5 milions de persones s’han vist involucrades en els programes de desenvolupament als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Durant aquest període, la Fundació ha destinat més de 31 milions d’euros per a la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions de cooperació.

Una gestió amb visió d’economia circular

“Agraïm la solidaritat i la confiança dels veïns i veïnes”, assegura Darío Gómez, responsable de la Fundació a la Comunitat Valenciana, que afig: “Humana contribueix a fer més sostenible el sector de la gestió de residus amb una visió d’economia circular, ja que reintrodueix les peces en la cadena de valor, genera recursos amb un impacte social positiu, crea ocupació verda i sostenible, incideix en l’àmbit local i promou la millora de les condicions de vida de les comunitats més desfavorides gràcies a programes de cooperació al desenvolupament”.

Gómez recorda que en 2025 tots els municipis de la Unió Europea hauran de tindre establida una recollida separada per al residu tèxtil, “la qual cosa sens dubte augmentarà la baixa taxa de separació en origen, que no supera el 10% en la nostra comunitat”. “Des d’Humana aplaudim la labor dels municipis que promouen la recollida selectiva de tèxtil. Estem davant una oportunitat i un enorme repte per a donar l’impuls definitiu a la gestió apropiada d’aquest recurs, fidels a la jerarquia de residus i a un model econòmic circular, en el qual prevalga la prevenció i la reintroducció del tèxtil en la cadena productiva, prolongant el seu cicle de vida”, afig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − tres =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud