Almussafes analitza amb la Delegació del Govern l'encaix del projecte e-amic en el Pla de Resiliència presentat pel president del Govern

Aquest mateix matí, l'alcalde, Toni González, ha assistit a la constitució de la comissió de treball, presidida per Gloria Calero

Guardar

cluster almussafes
cluster almussafes

A més del president de l'executiu local, Toni González, han participat en la trobada Vicent Bufort, cap del Gabinet de la Delegació del Govern, Carles Arques, assessor de Fons Europeus, i Carlos Triviño, director de Governança Industrial.

L'establiment d'una agenda de treball i la planificació de la següent sessió, prevista per al mes vinent de maig, servirà per a identificar els principals eixos i components del Pla de Resiliència, fa poc presentat per Pedro Sánchez, perquè encaixe en el projecte e-amic, emmarcat en la proposta global del consistori d'Almussafes 'Almussafes 2030' com a eina de planificació de la transformació estratègica del municipi.

Aquest nou pas de l'executiu d'Almussafes per a assegurar el futur d'Almussafes com un dels principals pols industrials de la Comunitat en la nova era de l'automoció coincideix, així mateix, amb la trobada mantinguda ahir dijous entre el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez i el president de Ford Europa, Stuart Rowley, amb la vista posada en la factoria d'Almussafes, l'única de la companyia a Espanya, que viu una situació agredolça després d'aprovar-se un nou ERE que encara es negocia i que portarà a l'acomiadament de 630 empleats i confirmar-se que la planta rebrà un nou motor híbrid de la signatura per a tot el continent.

"Com a clúster de referència del sector, Almussafes és un dels escenaris industrials en els quals aquestes transformacions econòmiques puguen tindre una major incidència durant els pròxims anys i d'aquí ve que hàgem dissenyat ALMUSSAFES 2030, un minuciós full de ruta per a impulsar una transformació conscient i participativa del nostre model industrial", assegura l'alcalde.

El projecte e-AMIC (electric-Almussafes Mobility Industrial Clúster) és l'espina dorsal d'aqueix full de ruta i es desglossa en 12 iniciatives que aspiren a dotar al municipi de tots els elements que aquest necessita per a garantir una transició competitiva cap a una nova edat de l'automoció enfocada a la mobilitat elèctrica.

El primer paquet de mesures de e-AMIC se centra en la millora infraestructural del clúster. El segon bloc incideix en la modernització integral de les dues àrees industrials, Polígon Joan Carles I i Polígon Nord, mitjançant un projecte de polígon intel·ligent. I el tercer paquet contempla la creació de fins a cinc noves dotacions per al clúster: un institut d'alta disponibilitat tecnològica, un centre d'investigació i innovació, un centre de formació professional vinculat a la nova producció, un business center per al desenvolupament de nous models de negoci i un centre de startups per a companyies enfocades cap a la mobilitat sostenible.

Aqueixes dotze propostes de e-AMIC componen un catàleg d'eixida que podrà variar segons el resultat del procés de participació. El procés es complementarà amb un protocol de col·laboració publicoprivada que l'Ajuntament obrirà a la subscripció de tots els participants del procés una vegada conclòs el mateix. Aqueix protocol inclourà aquelles propostes que millor hagen sigut valorades durant la participació, atés un adequat equilibri entre administracions, empreses, àrees industrials, sindicats i organitzacions empresarials per a canalitzar unes expectatives de desenvolupament en les quals tots hauran de sentir-se reflectits.

El propòsit de l'Ajuntament és formalitzar la proposta de e-AMIC mitjançant la figura del perte integral, dins del mecanisme Next Generation, una figura que li permetrà canalitzar totes les propostes elegibles mitjançant una sol·licitud única dins del Next Generation, per a la millora de la seua competitivitat com a clúster industrial en el seu procés de trànsit cap a l'electrificació.

Destacats