25n
25N
25N

Almussafes alça la seua veu contra la violència de gènere

Almussafes alça la seua veu contra la violència de gènere
25/11/2019 -

La ciutadania almussafenya, encapçalada per les autoritats locals, s’ha congregat hui al migdia davant de la Casa Consistorial per a mostrar el seu rebuig de totes les formes de violència contra la dona. L’edil de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy, ha procedit a l’obertura de l’acte reivindicatiu, que ha inclòs la lectura del manifest en solidaritat amb les víctimes per part de la integrant de l’Associació de Dones Progressistes, Cristina Martínez, entitat que ha organitzat la trobada en col·laboració amb el consistori municipal. Amb la concentració, que ha inclòs un minut de silenci en homenatge a les víctimes d’enguany, s’ha posat el punt final a l’agenda d’actes commemoratius programats des de l’Ajuntament per a combatre aquesta xacra social i conscienciar a la ciutadania de la necessitat de treballar conjuntament per a erradicar-la.

Almussafes s’ha manifestat públicament contra la violència de gènere en la concentració celebrada a les 12.45 hores de hui dilluns, 25 de novembre, en la plaça de l’Ajuntament amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Un any més, el mateix consistori municipal i l’Associació de Dones Progressistes han unit forces per a alçar la seua veu de denúncia i condemna enfront de qualsevol acte que atempte contra la integritat i dignitat de la dona, i de defensa d’una societat justa i igualitària, sense violència, en la que les dones i els homes puguen participar equilibradament en tots els àmbits i prendre conjuntament les decisions que els afecten.

La sòcia de l’entitat que enguany commemora el seu 25 aniversari, Cristina Martínez, ha llegit un manifest de l’ONU Dones que part del moviment sorgit amb el lema #yotambién, en el qual han deixat constància davant dels presents del compromís de la societat amb aquesta reivindicació. Un grup de dones progressistes han enarborat pancartes de denúncia pels maltractaments i assassinats que, des de principi d’any, ja han superat el mig centenar.

Desenes de veïns i veïnes de la localitat s’han reunit per a rebutjar vehementment el que la regidora de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy, ha definit durant la seua intervenció com “una autèntica xacra social que atempta contra els drets humans i la dignitat de les persones i una injustícia manifesta que impedeix que la nostra societat continue avançant per la senda de la democràcia, del benestar i del progrés social que totes i tots desitgem”.

El Cos Policial ha mostrat el seu suport a les víctimes, sumant-se al violeta amb unes bandes amb afirmacions com “La Policia al teu costat”, “No és No” i el hashtag #NoALaViolènciaDeGènere.

L’acte ha conclòs amb un minut de silenci en homenatge a les víctimes de la violència masclista.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − nou =

art en blanc