25n
25N
25N

L’Almodí acull un concert del romanticisme alemany on per primera vegada participa un músic de la BSMV

L’Almodí acull un concert del romanticisme alemany on per primera vegada participa un músic de la BSMV
04/06/2021 -

La nova cita del cicle “Cambra al Palau”, organitzat pel Palau de la Música de València i que es desenvolupa íntegrament a l’Almodí, estarà protagonitzada demà dissabte pel clarinet concertino de la Banda Simfònica Municipal, Juan Antonio Fenollar, el fagot solista de l’Orquestra de València, Juan Sapiña i el pianista Óscar Oliver. Interpretaran, a les 19.30 hores, un programa del romanticisme alemany amb obres de Felix Mendelssohn, Johannes Wenceslaus Kalliwoda i Norbert Burgmüller.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, s’ha mostrat molt satisfeta pel fet que “es tracta de la primera vegada en aquest cicle, que toquen junts dos professors de les dues institucions musicals de la ciutat més significatives i volgudes per la ciutadania”. “Volem continuar en aquest camí, creant sinergies entre els professors i les professores de les dues formacions, ja siga a nivell simfònic com en el de la música de cambra”, ha afegit Tello.

D’aquesta manera, el públic assistent podrà escoltar demà les Peces de concert núm. 1 i núm. 2 per a clarinet, fagot i piano del gran compositor romàntic Felix Mendelssohn, creades per al lluïment dels seus amics, el clarinetista Heinrich Bärmann i el seu fill Karl. Com també dues obres de coetanis seus com són “Morceau de saló per a fagot i piano” del txec Johannes Wenceslaus Kalliwoda, que requereix una interpretació tant virtuosa com emocional, utilitzant una àmplia gamma de recursos en els tres instruments, així com el Duo per a clarinet i piano de l’alemany Norbert Burgmüller, amb tres moviments interpretats sense pausa, plens de moments alegres, virtuosos i profusament melòdics.

Per al director del Palau, Vicent Ros, el concert de cambra de demà “compleix un dels objectius que ens havíem proposat quan vàrem dissenyar el cicle, ja que volíem que els músics de les nostres diverses formacions pogueren compartir faristols, escoltar-se i enriquir-se junts”.

Juan Antonio Fenollar va col·laborar amb la Filharmònica de Berlín dirigida per Simon Rattle. Com a solista ha actuat amb les orquestres filharmòniques de Gran Canària, de l’Estat de Sibiu, Simfònica d’Astúries, Jove Orquestra de Cambra d’Espanya, Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, bandes municipals de València i Alacant, Modus Wind Ensemble (Itàlia) i Orchestra di Fiati Increscendo (Itàlia). Va ser clarinet solista de la Filharmònica de Gran Canaria.

Juan Sapiña entra a formar part de la Jove Orquestra de Cambra d’Espanya el 1979. Ha col·laborat amb les orquestres simfòniques de Bilbao, Granada, Ciutat de Valladolid, de Cambra de Friburg, de les Arts de València i del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, dirigit per Lorin Maazel, Zubin Mehta i Valery Gergiev. Ha sigut fagot solista de la Filharmònica de Gran Canària, de la Simfònica del Principat d’Astúries i de la Simfònica de Balears.

Óscar Oliver ha oferit recitals a Praga, Neuchatel, Lausana, Sió, Innsbruck, Weimar, Aachen i Colònia, entre moltes altres. Ha actuat amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dirigit per Lorin Maazel i Zubin Mehta. Actua amb l’Orquestra de València des de 2008. Com a repertorista ha treballat amb Rafael Frühbeck de Burgos, Nathalie Sutzmann, Matthias Goerne, Vadim Repin, Angelika Kirchschlager, Waltraud Meier, Michel Plasson, etc. És catedràtic de piano i coordinador artístic del Premi Iturbi i fundador del Festival Iturbi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − set =