25n
25N
25N

Almoines inicia la rehabilitació de la Nau de la Música, centre neuràlgic de la cultura en la localitat

Almoines inicia la rehabilitació de la Nau de la Música, centre neuràlgic de la cultura en la localitat
13/10/2016 -

Aquesta setmana comencen les obres de reforma de la Nau de la Música d’Almoines, una antiga nau industrial propietat de l’Associació Cultural L’Almoina convertida des de fa uns anys en el centre de l’activitat musical i teatral de la localitat. Així ho ha anunciat l’alcalde d’Almoines, Juan Cardona, qui ha explicat que l’objectiu de l’actuació, que compta amb el suport econòmic de la Diputació de València, és endreçar el local i millorar tant la seua climatització com la seua acústica.

En concret, la intervenció que ara s’inicia se centrarà principalment a baixar el sostre de la nau i reforçar els finestrals, a més de realitzar algunes millores estètiques. Tot açò amb una inversió de 43.000 euros, el gruix de la qual, 30.000 euros, serà aportat per la institució provincial, segons el compromís aconseguit pel seu president, Jorge Rodríguez, amb el primer edil en la reunió mantinguda el passat mes d’abril.

Tal com li va traslladar Juan Cardona a Jorge Rodríguez, feia ja temps que l’Associació Cultural L’Almoina, propietària del local, els músics del qual reclamaven a l’ajuntament que s’actuara en el que s’ha convertit en el principal punt neuràlgic de l’activitat cultural d’Almoines i escenari de quants espectacles es programen tant per part de l’associació com per part del consistori i fins i tot del col·legi.

“La Nau de la Música és l’únic local ampli i diàfan amb el qual comptem en el poble, i d’alguna manera s’ha convertit en el nostre auditori, però la veritat és que el seu estat actual podia provocar indecents i tots estàvem d’acord en què era necessari buscar-li una solució”, explica l’alcalde d’Almoines.

No obstant això, Juan Cardona reconeix que a l’ajuntament li faltava capacitat econòmica necessària per a escometre la reforma. “Són moltes les instal·lacions municipals que necessiten una intervenció, i a poc a poc estem desenvolupant-les, però no és possible arribar a tot”, afirma el munícipe, qui posa d’exemple la forma en la qual han distribuït els 109.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis per a enguany:

“Hem intentat estirar els diners al màxim per a aconseguir realitzar fins a 13 actuacions diferents, que van des de l’adequació de l’escola Sant Jaume i el gimnàs, fins a la millora dels parcs municipals, passant per la preparació del terreny del camp de futbol, la construcció d’una pista de skate, la reparació de la zona exterior del CEIP El Castell o la instal·lació d’una barbacoa en el parc del riu Serpis, entre uns altres”, explica.

Per al president de la Diputació de València, la distribució plantejada per Almoines ve a confirmar la validesa dels canvis aplicats en la gestió del Pla Provincial d’Obres i Serveis, ja que en haver duplicat la seua dotació econòmica s’ha aconseguit donar als ajuntaments una major autonomia i capacitat d’actuació a l’hora de desenvolupar les inversions que necessiten els seus municipis.

“Fins a l’any passat haguera sigut impensable que un municipi com Almoines poguera escometre tantes actuacions diferents en un sol any, donant resposta a necessitats tan diverses. Per aquest motiu, quan l’alcalde va plantejar que necessitaven una ajuda addicional per a poder escometre la rehabilitació de la Nau de la Música, i veient que la seua gestió respon als principis de la Diputació de València de destinar els diners públics a millorar la vida dels veïns i veïnes en aquelles necessitats del seu dia a dia, més enllà de grans projectes, vam entendre que havíem de recolzar-li”, ha declarat Jorge Rodríguez.

De fet, el propi Juan Cardona reconeix que la seua gestió no està basada en la realització d’obres faraòniques, “sinó que preferim destinar les inversions a millorar i condicionar les instal·lacions que ja tenim i a complementar-les amb nous serveis”, per açò assegura que “encara que el fàcil haguera sigut demanar un auditori nou, la veritat és que ara no toca, perquè amb aquest local garantim la vida cultural del poble, que és el nostre objectiu”.

Finalment, segons l’aprovat en l’últim ple municipal, l’ajuntament aportarà a la reforma de la Nau de la Música 13.000 euros, la qual cosa permetrà completar l’ajuda de 30.000 euros la Diputació de València i fer realitat la primera fase de l’actuació. “Una vegada fet açò, la idea és continuar amb la instal·lació d’un sistema de climatització o fins i tot la creació d’un pati de butaques i deixar-ho completament arreglat”, ha avançat Cardona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 1 =