25n
25N
25N

Almoines inaugura amb un concert dedicat a la dona la nova Nau de la Música subvencionada per Diputació

L’augment de dotació del Pla Provincial d’Obres i Serveis i una aportació extra de 30.000 euros per part de la Corporació provincial han permès condicionar el local

Almoines inaugura amb un concert dedicat a la dona la nova Nau de la Música subvencionada per Diputació
16/03/2017 -

Com a colofó dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la banda de l’Associació Musical L’Almoina va oferir un concert compost per cinc obres de temàtica femenina, que va servir per a inaugurar de forma oficial la nova Nau de la Música d’Almoines, sotmesa a una exhaustiva rehabilitació que ha durat sis mesos. L’obra, que tenia per objecte condicionar i millorar la climatització i acústica d’aquesta antiga nau industrial convertida en centre neuràlgic de la cultura en el municipi, ha sigut possible gràcies a l’aportació econòmica de la Diputació de València, que donava resposta d’aquesta manera al compromís aconseguit pel president Jorge Rodríguez amb l’alcalde d’Almoines, Juan Cardona, el passat mes d’abril.

Jorge Rodríguez ha recordat que la Diputació de València “ha fet sempre una aposta pel municipalisme, però també una aposta per la Cutura i dins d’ella una aposta fèrrea per la nostra música, per les nostres bandes”. Una filosofia en la qual s’enmarca aquesta ajuda que, tal com ha destacat, “ha permés millorar una infraestructura que ajudarà a Almoines a gaudir encara més de la música”.

En concret, la intervenció que ara ha finalitzat s’ha centrat principalment a baixar el sostre de la nau, propietat de l’Associació Musical L’Almoina, i reforçar els finestrals, a més de realitzar algunes millores estètiques. Tot açò amb una inversió de 43.000 euros, dels quals 30.000 han sigut aportats per la Diputació de València. Els altres 13.000 euros procedien de l’Ajuntament d’Almoines, que ha destinat a aquesta actuació part del Pla Provincial d’Obres i Serveis, també de la institució provincial.

Sota la batuta de José Antonio Pons Albuixec, els músics de L’Almoina van interpretar el pasdoble Maido, de José Rafael Pascual-Vilaplana, el poema simfònic Agost d’espines, d’Omar Sala, The story of Anne Frank, d’Otto M. Schwarz, el Danzón nº 2, d’Arturo Márquez, i Air for winds d’André Waignein. Un concert-inauguració al que van assistir, a més de l’alcalde, el President de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez, el Vicepresident de la Federació, a més de fundador i antic director de L’Almoina, Remigi Morant, i l’actual presidenta de l’Associació, Carmen Albuixech.

 

“El nou PPOS fomenta la capacitat d’actuació dels ajuntaments”

La rehabilitació de la Nau de la Música és una de les 13 actuacions que l’Ajuntament d’Almoines ha dut a terme amb els 109.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2016, “amb l’objectiu d’optimitzar al màxim els diners i millorar més d’una desena de serveis i infraestructures municipals”, ha explicat Juan Cardona. Una forma de gestionar que s’ha repetit en molts municipis valencians i que, en opinió del President de la Diputació de València, ve a confirmar la validesa dels canvis aplicats en la gestió del Pla Provincial d’Obres i Serveis, “ja que en haver duplicat la seua dotació econòmica s’ha aconseguit donar als ajuntaments una major autonomia i capacitat d’actuació a l’hora de desenvolupar les inversions que necessiten els seus municipis”.

Tal com explica Jorge Rodríguez, “fins a l’any passat haguera sigut impensable que un municipi com Almoines poguera escometre tantes actuacions diferents en un sol any, donant resposta a necessitats tan diverses”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 18 =

museo prehistoria