25n
25N
25N

L'Almoina recupera per a la seua exhibició els objectes arqueològics

L'Almoina recupera per a la seua exhibició els objectes arqueològics
16/05/2019 -

El Centre Arqueològic de l’Almoina recupera per a la seua exhibició pública tots els objectes arqueològics que havien sigut retirats dels seus llocs habituals a finals de 2018 per diferents causes; en uns casos, per haver sigut prestats per a altres exposicions i, en uns altres, per riscos per a la seua correcta conservació. D’aquesta manera, l’espai museogràfic recupera una part molt important dels seus continguts, especialment de cara a la celebració aquest dissabte del Dia Internacional dels Museus.

Entre els objectes hi ha ceràmiques, vidre, peces metàl·liques i ossos humans, que es van retirar dels seus espais (vitrines i enterraments) i es van depositar temporalment en les dependències de la Secció d’Investigació Arqueològica Municipal, situada al polígon de Vara de Quart.

Durant aquest termini, s’ha actuat en la millora dels equips de climatització de l’espai, per tal de disposar d’unes condicions ambientals que garantisquen la correcta conservació dels elements exposats. Segons les dades de l’Informe del diagnòstic d’actuació per a la climatització i filtracions a l’Almoina, elaborat per una empresa d’ingeniaria, després de la reparació dels equips de climatització, el Centre Arqueològic de l’Almoina presenta un funcionament correcte, manté una temperatura estable al voltant dels 22 °C i una humitat relativa que no supera el 55%. Condicions similars es mantenen en l’interior de les tres vitrines d’on van ser retirats els materials.

A més, s’ha substituït la vitrina de vidre no laminat on s’exhibien objectes d’armament republicà, ja que tenia un trencament lateral que suposava un perill potencial per als visitants del museu. Finalment, també s’han reparat i eliminat els danys patits en el seu moment per l’esquelet d’època republicana, i s’ha preparat un nou llit per a millorar-ne la conservació a mitjà termini.

Solucionades aquestes tres qüestions, aquest mateix matí es recol·loquen les vitrines corresponents als espais expositius denominats «Ací va nàixer Valentia», «La destrucció de Valentia durant les guerres sertorianes» i «Les tombes monumentals d’època visigoda». També es reubica en la seua posició l’esquelet d’època republicana i els esquelets pertanyents a la tomba col·lectiva d’època visigoda. I, així mateix, tornen a les seues vitrines les huit peces que havien sigut cedides per a l’exposició promoguda per la Generalitat «Testimoni gràfic d’un territori, símbol d’un poble».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =