25n
25N
25N

Almàssera realitzarà tallers gratuïts de sostenibilitat i estalvi energètic per a la ciutadania i comerços del municipi

Almàssera realitzarà tallers gratuïts de sostenibilitat i estalvi energètic per a la ciutadania i comerços del municipi
28/07/2020 -

La Regidoria de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic de l’Ajuntament d’Almàssera iniciarà a partir de setembre un Pla d’Acció Municipal per la Sostenibilitat, l’Eficiència Energètica, l’Estalvi i la Reducció d’Emissions de CO₂ que es materialitzarà en una sèrie de tallers informatius i en la creació de l’Oficina Verda que oferirà un servei més personalitzat a les persones que el sol·liciten.

Els tallers seran online o presencials i aniran destinats als veïns i veïnes de la localitat, als comerços i empreses del municipi i als empleats públics del consistori.

El contingut dels tallers se centrarà a aportar coneixements pràctics sobre eficiència i consum, entendre les factures de subministraments, a saber quines són les millors opcions que s’adapten a les necessitats energètiques de cada llar i en l’aprenentatge de les formes d’estalvi i eficiència energètica.

L’Oficina Verda se situarà en el saló de plens de l’Ajuntament d’Almàssera i en ella s’assessorarà de manera individualitzada als veïns i veïnes que acudeixe sobre les millores que poden introduir en les factures dels seus subministraments, acompanyant-los en els tràmits amb les companyies comercialitzadores buscant la que millor s’adapte a les circumstàncies de cada llar. De la mateixa manera també es facilitarà informació sobre el bo social i la manera de sol·licitar-lo.

Els tècnics de la Cooperativa Valenciana Aeioluz seran els encarregats de dur a terme tant els tallers informatius com l’Oficina Verda aconseguint estalvis superiors als 150 euros anuals per família i 500 euros anul·les per comerç.

Antonio Sánchez, Regidor de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic de l’Ajuntament d’Almàssera considera que “és un projecte molt important de cara a la sostenibilitat i a l’ús responsable dels recursos naturals, a l’una que implicarà un estalvi energètic i de diners per part dels veïns i veïnes del municipi. Però no sols es persegueix que estalvien diners, sinó que es vol que servisca com a projecte canalitzador cap a un nou model energètic més just i sostenible, sent així també una eina per a lluitar contra la pobresa energètica”.

Per part seua, Ramón Puchades, alcalde d’Almàssera comenta que “amb la realització d’aquest Pla de Sostenibilitat donarem a la ciutadania tota la informació i les eines necessàries perquè el seu consum energètic siga el més econòmic possible adaptat a les necessitats de cada llar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dos =