25n
25N
25N

Almàssera realitza una jornada sobre educació sexual

Almàssera realitza una jornada sobre educació sexual
09/09/2020 -

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Almàssera va realitzar la setmana passada una jornada d’educació sexual amb motiu del Dia Mundial de la Salut Sexual que té com a data establida el 4 de setembre.

En la jornada va participar la psicòloga i sexòloga Esperanza Gil que va centrar la seua exposició en una sèrie de directrius dirigides a mares i pares sobre com “Educar en el plaer”.

També va ser present el Comité Ciudadano AntiSida de la Comunitat Valenciana representada per la seua presidenta Carmen Godino que va exposar a grans trets la labor d’aquesta organització i per un dels seus usuaris, Juan Miguel Blanco que va relatar la seua experiència en l’habitatge tutelat que té el comité a Almàssera normalitzant i donant a conéixer la seua situació.

La jornada d’educació sexual la va completar el visionat del documental “Èmfasi” dirigit per Pilar Devesa, produït pel comité AntiSida i guanyador del Festival Internacional de Cinema LGTBI de l’Equador (2018). Es tracta d’un curtmetratge audiovisual de 29 minuts que desgrana alguns temes que afecten directament la vida de les persones amb VIH.

I per a completar l’acte, el mateix dia de la jornada es van penjar en la Plaça Major lones del projecte VIHsibles que representen el VIH des d’una mirada optimista i desproveïda de prejudicis. https://comiteantisidavalencia.org/vihsibles/

Aquest projecte de participació ciutadana ha lluït als balcons de desenes d’edificis del centre històric de València, Alacant, Madrid, Orense, Castelló, Santander, Barcelona i en diferents zones d’àmbit rural (Conca, Terol) i a Almàssera estaran exposades fins al 30 de setembre.

Antonio Sánchez, Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Almàssera comenta que “l’educació sexual és un tema transcendental per a sensibilitzar a tota la ciutadania sobre la importància de la salut sexual i emocional, erradicant pensaments, mites i conductes errònies sobre la sexualitat, l’afectivitat i les relacions personals. M’alegre d’haver pogut comptar amb la participació de grans professionals en aquesta jornada i poder traure aquesta informació al carrer a través de la mostra de fotografia VIHsibles i fer-la accessible a tothom. Convide a totes les persones al fet que s’acosten a Almàssera a gaudir i reflexionar amb aquesta exposició enquadrada en un entorn tan especial com la nostra Plaça Major”.

Per part seua, Ramón Puchades, alcalde d’Almàssera mostra la seua satisfacció per la realització d’aquesta jornada d’educació sexual perquè està convençut que una bona base informativa i educacional és fonamental per a construir persones obertes i respectuoses i agraeix als veïns d’Almàssera la seua valentia a l’hora de compartir amb tots els assistents la seua experiència respecte al VIH

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria