25n
25N
25N

Almàssera commemora el Dia Internacional de la Dona amb una exposició de dones pioneres

L’exposició urbana porta per títol “Trencar el sostre de vidre” i el seu objectiu és destacar, reconéixer i reivindicar el paper de les dones en la història i en la societat

Almàssera commemora el Dia Internacional de la Dona amb una exposició de dones pioneres
25/02/2021 -

Malgrat la situació actual provocada per la covid-19, l’Ajuntament d’Almàssera commemorarà com cada any el Dia Internacional de la Dona que se celebra a tot el món el 8 de març, arran d’una proposta de l’Assemblea General de l’ONU, per a recordar als qui van ser les pioneres en la demanda per la igualtat de drets i oportunitats.

La regidoria d’Igualtat i Diversitat del consistori ha preparat una exposició urbana que porta per títol “Trencar el sostre de vidre” i l’objectiu del qual és destacar, reconéixer i reivindicar el paper de les dones en la història i en la societat. L’exposició consta de 24 làmines impreses cadascuna d’elles amb la fotografia d’una dona pionera en el seu ofici, art, esport o treball com per exemple Tapputi-Belatekallim, primera química reconeguda en una taula cuneïforme, Simone Veil, primera dona presidenta del Parlament Europeu d’Estrasburg, Junko Tabei, primera dona a aconseguir el cim de l’Everest i les Set Cimeres o Dolores Aleu Riera, primera dona llicenciada en Medicina a Espanya.

L’exposició “Trencar el sostre de vidre” es mostrarà al públic de l’1 a l’11 de març en la Plaça Major del municipi.

D’altra banda, el dilluns 8 de Març, Dia Internacional de la Dona es llegirà un Manifest a les 12:00 h. des de la porta de l’Ajuntament d’Almàssera que serà retransmés pel canal oficial de Facebook i YouTube del consistori perquè els veïns i veïnes d’Almàssera puguen veure’l des de les seues cases en directe o en diferit, ja que quedarà gravat en totes dues plataformes.

Beatriz Garde, regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Almàssera destaca que “cap situació excepcional pot paralitzar la labor de visibilització de les dones en la història ni el seu paper en la societat. Més enllà de no poder realitzar activitats lúdiques i culturals, que tant d’èxit tenen cada any en la programació de la Setmana de la Dona, la reivindicació i la lluita per la igualtat real té un paper fonamental enguany, ja que la mateixa crisi sanitària revela que encara les dones estem en pitjor posició a l’hora d’afrontar-la”.

I Ramón Puchades, alcalde d’Almàssera sent no poder celebrar com cada any el Dia Internacional de la Dona “perquè estem vivint un moment delicat en el qual és necessari cuidar-se i guardar la distància de seguretat, però en el qual tampoc hem d’oblidar perquè se celebra aquest dia. Amb l’exposició de dones pioneres i la lectura del Manifest volem recordar que les dones sou el motor del món i destacar el vostre apoderament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − set =