caixa popular

Alina i Petronia protagonitzen el segon episodi de “Burjassot para taula” amb gastronomia rumana

El projecte està impulsat des de l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot

Alina i Petronia protagonitzen el segon episodi de “Burjassot para taula” amb gastronomia rumana
13/07/2018 -

El segon episodi de “Burjassot para taula”, impulsat des d’AVIVA, l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot dirigida per Maria Viu, s’apropa fins a l’estació de Burjassot-Godella per a conéixer la botiga de productes romanesos de Valeriu i Petronia, “Papi & Mami”. Allí esperen Alina i Petronia, les quals ensenyaran a cuinar Sarmale, un plat molt festiu de la gastronomia romanesa.

En aquest segon episodi, ple de melodies i tradicions, aquestes veïnes de Burjassot ens ensenyaran plats com les sarmale, la mămăligă, la tochitură, la smântână o una beguda típica anomenada afinată, a base de nabius. La cuina romanesa és molt diversa i rica, com la seua llengua, procedent del llatí, a l’igual que el valencià, i que tot i parlar-se a l’altra part d’Europa, moltes de les seues paraules –més de 15.000­–, coincideixen amb el valencià. A la web d’AVIVA es pot trobar un apartat específic per a aprendre valencià a partir del romanés (o viceversa) i també la recepta completa de les sarmale, a banda d’altres curiositats.

“Burjassot para taula” és un projecte culinari el qual descobreix els lligams amb veïns de Burjassot procedents d’altres països, realitzat per l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC