25n
25N
25N

Alacant suspén les Fogueres de Sant Joan per segon any

L’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, assegura que s’han vist obligats a prendre la decisió de no celebrar la festa al juny “pel ritme de vacunació”

Alacant suspén les Fogueres de Sant Joan per segon any
17/03/2021 -

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i el regidor de Festes, Manuel Jiménez, han mantingut aquesta vesprada una reunió amb la presidenta de la Federació de Fogueres, Toñi Martín-Zarco, i el mestre major del Gremi d’Artistes de Fogueres, Joaquín Rubio, en la qual s’ha posat sobre la taula la viabilitat de la celebració de les festes de Fogueres el mes de juny.

Després d’haver analitzat l’evolució del ritme de vacunació contra la Covid-19 i després de contrastar que, com ho ha reconegut el Govern, no aconseguirà l’objectiu d’immunitzar al 70% de la població a principis d’estiu, s’ha decidit no celebrar la festa.

De la mateixa forma, s’ha assegurat que les Fogueres se celebraran “quan les circumstàncies ho permeten”. Serà en aqueix moment quan la Federació convoque una assemblea dels seus membres per a decidir si és viable el trasllat a altres dates que permeten la seua celebració amb normalitat.

La decisió es farà oficial amb la publicació d’un bàndol o un decret signat per l’alcalde en els pròxims dies, com així ho ha afirmat l’Ajuntament.

En declaracions a À Punt, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha assegurat que la celebració de les Fogueres haurà de tindre, almenys, un interval de diferència de quinze dies respecte a les Falles “perquè els artistes es puguen adaptar”. En aqueix sentit, ha afegit que “això no significa que durant els dies de festa al juny no es puguen celebrar diferents actes, encara que sempre complint les mesures de seguretat”.

L’alcalde d’Alacant ha lamentat haver de prendre aquesta decisió per segon any consecutiu. “És molt dolorós per a mi i un dia molt trist, però la responsabilitat i la constatació que el procés de vacunació, que lluny d’accelerar-se s’està alentint, fa inviable que puguem celebrar les nostres festes oficials en les dates assenyalades del mes de juny. No perd l’esperança i espere que la situació de la pandèmia millore en els pròxims mesos prou per a permetre’ns celebrar les Fogueres en altres dates, però en aquest 2021”.

En el mateix sentit, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha expressat el seu sentiment de pesar per la no celebració de les Fogueres al juny. “És molt dur per a mi, que sempre he viscut les Fogueres des del més profund del meu cor i amb la major de les alegries, haver de participar per segon any en la decisió de suspendre les festes oficials. La responsabilitat i la salut dels alacantins està per davant de totes les coses i per això, amb molt de dolor, he donat suport a la decisió”.

El regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha ressaltat la sintonia entre l’Ajuntament i els representants de les fogueres a l’hora de prendre aquest acord. “Fruit d’haver escoltat la veu dels festers és aquesta dolorosa decisió per a tots. Ajuntament i representants de les fogueres caminem de la mà i treballarem junts perquè com més prompte millor les nostres festes tornen a viure la seua major esplendor”.

Referent a això, la presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco, ha manifestat el seu total acord amb la decisió adoptada “que sé que és compartida per tot el conjunt de foguerers i barraquers. Nosaltres, més que ningú, volem celebrar les nostres Fogueres i per això lamente molt aquesta decisió, però no podem tancar els ulls a la realitat. Convocaré una assemblea, quan les circumstàncies ho permeten, per a posar sobre la taula alternativa i la cerca de dates que permeten, una vegada la vacunació estiga generalitzada, celebrar les nostres festes amb la màxima normalitat”.

També ha mostrat el seu acord amb la decisió Joaquín Rubio, en representació del Gremi d’Artistes, qui ha agraït que es tinga en compte el parer d’un dels sectors més afectats per la situació i que haja sigut el mes de març quan s’haja comunicat la decisió “perquè això ens permet planificar millor el nostre treball amb vista a la celebració de les Fogueres en altres dates”.

En la reunió també s’ha acordat deixar sense efecte les dates previstes per a la celebració dels actes previs a les Fogueres, com són l’elecció i proclamació de les Belleas del Foc major i infantil. Seran també els festers els que proposen noves dates per a aquests actes en el transcurs de l’assemblea prevista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 4 =

museo prehistoria