25n
25N
25N

L'Aliança d'Investigació Traslacional en Malalties Rares de la Comunitat Valenciana, Premi FEDER 2017

El lliurament dels Premis 2017 tindrà lloc 2 de març en el Museu del Prado, dins de la celebració de l’Acte Oficial del Dia Mundial de les Malalties Rares

L'Aliança d'Investigació Traslacional en Malalties Rares de la Comunitat Valenciana, Premi FEDER 2017
23/02/2017 -

La Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER en castellà) ha decidit guardonar a l’Aliança en Investigació Traslacional en Malalties Rares de la Comunitat Valenciana amb el Premi FEDER 2017 “Al millor projecte per a afavorir la investigació a través del treball en XARXA”. Esta aliança té entre els seus objectius assessorar en matèria de malalties rares, promoure la recerca per a millorar la qualitat de vida dels pacients i promoure la formació de pregrau i postgrau en malalties rares.

L’aliança és un clar exemple de treball en XARXA i en ella estan presents tots els agents claus en l’abordatge de les malalties rares. Amb la coordinació i suport de la Conselleria de Sanitat, inclou a l’Institut d’Investigació Sanitària Valencià (INCLIVA-UV), Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), la Fundació Centre d’Investigació Príncep Felipe, l’Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC), l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, la Fundació de Recerca de l’Hospital General de València i la Fundació d’Investigació de l’Hospital Provincial de Castelló.

Així mateix, també participen en esta aliança dues universitats valencianes, la Universitat de València, promotora d’esta iniciativa, i la Universitat CEU-Cardenal Herrera, així com el Consorci d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares (CIBER) i FEDER.

L’Aliança en Recerca Traslacional en Malalties Rares de la Comunitat Valenciana té la finalitat d’abordar les malalties rares a la Comunitat de manera coordinada entre l’administració sanitària, les universitats, els centres i fundacions de recerca i les associacions de pacients, amb la finalitat de dur a terme una estratègia d’investigació comuna que permeta avançar en el coneixement d’estes malalties.

El lliurament del premi tindrà lloc en un acte oficial el 2 de març, en el Museu del Prado (Madrid), amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares. Este esdeveniment comptarà amb la presència de les principals autoritats institucionals i polítiques, així com representants d’associacions de malalties rares de tot el país. El premi serà arreplegat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, en representació de l’Aliança.

Prèviament a eixe acte, l’Aliança organitzarà en l’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA la I Jornada aliança en investigació traslacional en malalties rares de la Comunitat Valenciana per al 28 de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 9 =