25n
25N
25N

Algímia d´Alfara estrena el seu nou auditori amb una inversió de 500.000 euros de la Diputació

La nova icona de l’activitat cultural del municipi del Camp de Morvedre ha sigut inaugurat en un acte multitudinari amb 300 persones i la presència del vicepresident segon Toni Gaspar

Algímia d´Alfara estrena el seu nou auditori amb una inversió de 500.000 euros de la Diputació
28/12/2017 -

La música no solament vertebra municipis i persones, també defineix a les valencianes i valencians com a poble i açò ho tenen molt present cadascun dels municipis de la província i la corporació que els representa a tots. La inauguració del nou auditori d’Algímia d’Alfara és una mostra més de l’aposta de la Diputació de València per la música i les bandes de la província, i de la importància que concedeixen els ajuntaments als seus espais i locals musicals.

Al voltant de 300 persones van assistir a l’acte d’obertura oficial del nou auditori de Algimia, que en vespres de la Nit de Nadal va acollir el tradicional concert de Nadal en presència de l’alcalde, Ernest Buralla, i Toni Gaspar, vicepresident segon de la Diputació, que ha invertit 510.000 euros en aquesta nova icona cultural de Algimia i el Camp de Morvedre des de l’inici del projecte. A més d’una subvenció inicial de 100.000 euros per a engegar el projecte, el consistori ha destinat a les diferents fases de l’auditori les ajudes dels diferents plans provincials de 2015, 2016 i 2017 per a completar l’obra.

L’auditori, situat en la zona verda de Algimia, al costat de la Glorieta, té un escenari de 100 metres quadrats, un aforament de 200 persones ampliable i a més de ser totalment accessible compta amb els mecanismes necessaris per a garantir l’eficiència energètica. L’obra ha tingut un cost superior als 700.000 euros, en la qual a més de la inversió de la Diputació s’ha implicat l’ajuntament, primer amb Francisco Salt, que va aconseguir engegar aquesta actuació tan desitjat per les veïnes i veïns d’un municipi amb poc més de 1.000 habitants, i més tard amb el treball de l’equip de govern local que dirigeix Ernest Buralla. En total, uns 230.000 euros eixiran de les arques de l’ajuntament.

En paraules de Toni Gaspar, “sempre és un gran esdeveniment inaugurar un espai cultural, i en aquest cas un recinte musical d’avantguarda que no solament és un regal de Nadal per a Algimia sinó que enriqueix l’equipament cultural de la comarca del Camp de Morvedre”. Per al vicepresident segon i diputat d’Hisenda, “aquest auditori posa de manifest una vegada més l’aposta de la Diputació per la música i pels municipis xicotets, als quals, com repeteix el president Jorge Rodríguez, mai deixarem en el camí”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Algímia d’Alfara va agrair als responsables de la Diputació la inversió que ha permés al seu municipi “comptar amb aquest espai cultural de referència que espere que els veïns de Algimia sapiem omplir de contingut cultural”, i va avançar la creació d’un espai multi usos al costat de l’auditori, en presència de Toni Gaspar i alcaldes de la comarca.

La Unió Musical de Algimia (UMA) i l’Escola de Música van estrenar el nou auditori amb el concert de Nadal el dissabte 23 de desembre, una data que passarà a la història d’aquest xicotet municipi del Camp de Morvedre en disposar d’un nou contenidor musical referent en la comarca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 20 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa