25n
Orgull
Orgull

Algemesí assaja els ritus i danses de la festa de la Mare de Déu de la Salut

Algemesí assaja els ritus i danses de la festa de la Mare de Déu de la Salut
04/09/2018 -

La localitat valenciana d’Algemesí viu aquests dies l’avantsala de la seua festa de la Mare de Déu de la Salut i assaja els ritus i danses que es poden contemplar en aquesta tradicional cita, reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

Així, durant aquest dimarts i demà dimecres els ‘assajos pel poble’ ompliran els carrers amb la música del tabal i la dolçaina i amb els balls i ritus de la festa. Tot per a estar el millor preparat possible per a les processons dels dies 7 i 8 de setembre. També, es presenta en aquests dies el llibre sobre lloances a la Mare de Déu de la Salut, informa l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Aquest dimarts, a partir de les 18.00 hores, comencen els assajos amb els Misteris i Martiris en la basílica de Sant Jaume. A les 20.30 hores serà el torn dels Volants també en la basílica i de la Dansà des del carrer Arbres fins a la plaça del Mercat. L’assaig de les vespres a la Verge per la Schola Cantorum d’Algemesí tindrà lloc a les 21 hores en la basílica i una hora més tard farà el mateix la Banda Simfònica Santa Cecília en la plaça del Teular.

A més, a les 19.30 hores està programada la visita a la Mare de Déu de la Salut en la Basílica de Sant Jaume, que anirà seguida de la missa vespertina. I cal no oblidar la tradicional novena a la Mare de Déu, que tindrà lloc en la Capella de la Troballa les deu de la nit.

Ja el dimecres 5 de setembre es repetirà el mateix horari, però serà el torn dels cants de l’Apostolat en acabar la missa de les 19.30 hores en la porta de l’Aire, dels bastonets i bastonetes en la plaça de la Ribera a les 20.30, de la muixeranga en la plaça d’Espanya a les 21 hores i dels campaners en la parròquia de la Verge del Pilar a partir de les 21 hores. En finalitzar la novena, tindrà lloc la XXXI Dansà a la Mare de Déu amb el ball popular de les Danses d’Algemesí des de la capella de la Troballa fins a la Plaça Major, organitzada pel Berca Grup de Danses i l’Escola Musical de Tabalet i Dolçaina.

Així mateix, en l’agenda també figura la presentació de llibre ‘Lloances a la Mare de Déu. Sentiment i identitat d’un poble’, de Joan Fermí Teruel Barberà. Tindrà lloc a la Capella de la Troballa el dimecres 5 de setembre a les 20.30 hores.

En l’obra, l’autor transcriu tot el seu coneixement sobre la festa, ja que Teruel és el director de les lloances a la Mare de Déu i va anar l’encarregat del ritu dels Misteris i Martiris durant moltes dècades. La seua implicació en la protecció de les celebracions de la Festa de la Mare de Déu de la Salut ja va ser reconeguda amb el Guardó d’Honor d’Algemesí l’any 2008.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 3 =