25n
25N
25N

L'Audiència de València condemna a quatre anys de presó a Alfonso Grau

La sentència el condemna pel blanqueig de dos rellotges de luxe entre 2010 i 2012

L'Audiència de València condemna a quatre anys de presó a Alfonso Grau
06/06/2019 -

La secció segona de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a Alfonso Grau a quatre anys de presó per haver acceptat dos rellotges de luxe d’un empresari contractista de l’Ajuntament en 2010 i 2011 i blanquejar-los posteriorment i canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència en metàl·lic. El exvicealcalde de València hauria de pagar també una multa de 25.095 euros, mentre que l’empresari que li va regalar aquests rellotges, Urbano Catalán, també ha sigut condemnat a nou mesos de presó.

Segons han informat diversos mitjans de comunicació que han accedit a la sentència, qui va ser mà dreta de l’alcaldessa ‘popular’ Rita Barberá, haurà de complir una pena de nou mesos a la presó i suspensió d’ocupació i càrrec públic durant dos anys per delicte continuat de suborn, més tres anys i tres mesos de presó per un delicte de blanqueig de capitals, que en total aconseguirien els quatre anys en la presó.

Aquests fets van ocórrer en 2010, quan Alfonso Grau va adquirir un rellotge d’or de la marca Lange de 25.000 euros. No obstant això, va entregar més de 12.000 euros i un rellotge Breguet Classique de 13.000 euros a canvi d’aquest, tal com ha destacat Las Provincias. La investigació, apunta, va determinar que aquest article va ser comprat per Transvia, la societat investigada en aquest cas.

Aquest cas es va repetir en 2012, quan va aconseguir un Vachever Patrimony valorat en 16.825 anys i, en aqueix moment, va avançar un altre rellotge dels regalats a compte (en concret, de 11.575 euros) i va posar 5.000 euros més per a arribar a aqueixa quantitat, segons el mateix mitjà.

A més, al delicte de suborn per acceptar el regal d’aquests rellotges en dues ocasions i al de blanqueig per canviar-los per uns altres més cars, se suma una multa de 25.095 euros, l’accessòria d’inhabilitació especial per a l’exercici de dret de sufragi passiu pel temps de condemna de tots dos delictes i el decomís de 25.095 euros del seu patrimoni, tal com ha indicat Valencia Plaza.

En el cas de l’empresari que li va regalar aquests dos rellotges, Urbano Catalán, l’Audiència Provincial li ha imposat nou mesos de presó i inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi passiu per temps de condemna.

(Ampliarem amb més informació)

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

caixaontinyent
lleida 2020
Informacion coronavirus