25n
25N
25N

Alfafar treballa una obertura segura dels mercats ambulants

Alfafar treballa una obertura segura dels mercats ambulants
12/11/2020 -

Alfafar treballa per a garantir una obertura segura dels mercats ambulants. Aquesta setmana, la prefectura del servei Mercats, Alcaldia i la Policia Local han treballat en coordinació per a elaborar un nou decret d’alcaldia que permeta celebrar els mercats ambulants amb totes les garanties i ajustats a la resolució de Conselleria. Així mateix, el consistori ha oferit als representants dels venedors un compromís de treball conjunt de planificació.

Després de l’entrada en vigor de la normativa autonòmica el passat 6 de novembre, d’aplicació eixa mateixa nit, que limitava el muntatge del mercat al 50% dels llocs autoritzats, l’Ajuntament d’Alfafar va resoldre reduir les parades a aquelles corresponents a alimentació, com a productes de primera necessitat, mentre alcaldia treballava per a reunir tots els recursos necessaris, materials, personals i econòmics, que permeteren ampliar els llocs complint amb les mesures de Conselleria.

Aquesta mesura respon a la particularitat del cas dels mercats ambulants d’Alfafar. En el municipi es realitzen dos mercats simultanis, un al Barri antic i un altre al Barri Orba. Aquest últim, per la configuració de la seua ubicació, compta amb una composició de quasi el 50% dels llocs dedicats a l’alimentació, i un gran ús del mateix per part de la ciutadania degut, així mateix, a un limitat comerç fix en la zona.

Amb aquesta situació, l’Ajuntament va prendre una sèrie mesures per a aplicar el decret de Conselleria sense tot just marge d’actuació, mentre treballava en un nou decret comptant amb la planificació i mitjans necessaris que permeteren la seua correcta aplicació. Una vegada fet aquest treball, s’ha acordat l’obertura ampliada dels mercats per a dimarts que ve 17 de novembre.

Les noves mesures es concretaran en un pla de contingència que inclou, entre altres: l’optimització de l’espai disponible; la delimitació del perímetre del mercat; la senyalització dels llocs amb les distàncies requerides entre cada parada; la gestió del personal municipal necessari per a controlar els accessos i aforament, així com la supervisió del compliment de les mesures de salut pública per a la prevenció de la COVID (distàncies de seguretat, evitar aglomeracions, ús de màscara, etc.); la dotació municipal de subministraments necessaris (comptadors d’aforament, gel hidroalcohòlic, termòmetres, etc.), i també vigilància policial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =