25n
25N
25N

Alfafar restaurarà el monument de la sénia de la plaça Vicente Blanch

Alfafar restaurarà el monument de la sénia de la plaça Vicente Blanch
05/11/2019 -

Alfafar, a través de la seua àrea d’Urbanisme, restaurarà el monument de la sénia situat en la plaça Vicente Blanch del municipi. L’actuació consistirà en la reconstrucció de la peça de la sénia amb idèntiques característiques a l’original i la rehabilitació del sistema fix d’ancoratge als suports de pedra del monument.

La sénia, per part seua, es reconstruirà amb fusta d’exteriors tipus iroko o equivalent en un taller i s’emportarà per al seu muntatge en l’emplaçament habitual del monument. L’acció contempla, a més, xicotetes reparacions en el suport de pedra.

Amb un pressupost de 21.597,60 €, l’actuació ha sigut aprovada en el Ple Municipal i es troba emmarcada en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

La sénia es conserva en sec i realitza actualment un paper monumental, diferent del de la seua concepció funcional d’origen que era elevar l’aigua continguda en un pou fins a l’altura de vessament i utilització. Es tracta d’una sénia que va estar en ple funcionament fa prop de 200 anys procedia de la Partida de la Castañera d’Alfafar i va ser traslladada parcialment al seu emplaçament actual, la plaça de Vicente Blanch, perquè servira de monument en honor del “llaurador d’Alfafar”.

A través d’aquesta actuació, l’Ajuntament continua apostant per la posada en valor del patrimoni històric d’Alfafar.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 1 =

art en blanc