25n
25N
25N

Alfafar rep el Segell de Qualitat del Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa de la Unió Europea que busca crear oportunitats perquè les i els joves participen en programes de voluntariat

Alfafar rep el Segell de Qualitat del Cos Europeu de Solidaritat
24/04/2019 -

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de l’àrea de Joventut, s’ha adherit al programa Cos Europeu de Solidaritat (CES) en rebre la concessió del Segell de Qualitat. Mitjançant aquesta acreditació, el consistori podrà operar com a entitat d’enviament de joves que desitgen participar en programes de voluntariat.

En el marc d’aquest programa realitzarà una formació prèvia que inclou una preparació lingüística i cultural, qüestions logístiques com la gestió de l’assegurança mèdica, els visats o la documentació i obligacions i drets amb l’entitat d’acolliment (horaris, vacances…). A més, l’Ajuntament realitzarà una difusió de la funció del voluntariat i dels valors i principis del CES, realitzarà un seguiment durant l’estada i, una vegada finalitzada, durà a terme una anàlisi de l’experiència i difusió de resultats.

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea l’objectiu de la qual és crear oportunitats perquè les i els joves participen en projectes de voluntariat als seus països d’origen o en altres països europeus. Aquests projectes, de caràcter solidari, plural, tolerant, de justícia i igualitari, tenen una durada de dos mesos i un any i en ells poden participar persones de 18 i 30 anys. El programa finança totes les despeses del voluntari o voluntària (vols, allotjament, manutenció…) així com proporciona també diners de butxaca per a les seues despeses personals.

Amb l’obtenció del Segell de Qualitat, l’Ajuntament d’Alfafar busca incrementar la participació juvenil en programes de voluntariat dels quals les i els joves poden beneficiar-se tan personalment com laboralment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dos =

museo prehistoria