Alfafar rep el Segell de Qualitat del Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa de la Unió Europea que busca crear oportunitats perquè les i els joves participen en programes de voluntariat

Alfafar rep el Segell de Qualitat del Cos Europeu de Solidaritat
24/04/2019 -

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de l’àrea de Joventut, s’ha adherit al programa Cos Europeu de Solidaritat (CES) en rebre la concessió del Segell de Qualitat. Mitjançant aquesta acreditació, el consistori podrà operar com a entitat d’enviament de joves que desitgen participar en programes de voluntariat.

En el marc d’aquest programa realitzarà una formació prèvia que inclou una preparació lingüística i cultural, qüestions logístiques com la gestió de l’assegurança mèdica, els visats o la documentació i obligacions i drets amb l’entitat d’acolliment (horaris, vacances…). A més, l’Ajuntament realitzarà una difusió de la funció del voluntariat i dels valors i principis del CES, realitzarà un seguiment durant l’estada i, una vegada finalitzada, durà a terme una anàlisi de l’experiència i difusió de resultats.

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea l’objectiu de la qual és crear oportunitats perquè les i els joves participen en projectes de voluntariat als seus països d’origen o en altres països europeus. Aquests projectes, de caràcter solidari, plural, tolerant, de justícia i igualitari, tenen una durada de dos mesos i un any i en ells poden participar persones de 18 i 30 anys. El programa finança totes les despeses del voluntari o voluntària (vols, allotjament, manutenció…) així com proporciona també diners de butxaca per a les seues despeses personals.

Amb l’obtenció del Segell de Qualitat, l’Ajuntament d’Alfafar busca incrementar la participació juvenil en programes de voluntariat dels quals les i els joves poden beneficiar-se tan personalment com laboralment.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

sagunt a escena 2019
turismo salou