25n
25N
25N

Alfafar rep 57 sol·licituds del Pla Resistir els primers quinze dies

Les persones autònomes i micropimes poden presentar les seues sol·licituds fins al pròxim 24 de març a través de la seu electrònica

Alfafar rep 57 sol·licituds del Pla Resistir els primers quinze dies
10/03/2021 -

L’Ajuntament d’Alfafar ha rebut un total de 57 sol·licituds d’adhesió a les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana de suport a les persones autònomes i microempreses d’Alfafar en els primers 15 dies de termini.

El consistori ja ha resolt favorablement 11 de les sol·licituds, amb una inversió total de més de 25.000 euros. A més, les instàncies rebudes continuen en el procés administratiu i s’ha sol·licitat l’esmena de documentació en altres 10 peticions.

Aquesta setmana, la regidora de Comerç, Dolores Caballero, i l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, s’han reunit amb els representants de les Associacions de Comerciants del municipi per a valorar el progrés de les sol·licituds d’aquesta convocatòria d’ajudes i l’evolució de la situació actual.

D’acord amb les dades registrades, més del 80% de les instàncies rebudes corresponents a autònoms i microempreses dels sectors més perjudicats per la pandèmia, estan relacionades amb l’àmbit de l’hostaleria i la restauració.

Les persones interessades poden presentar les seues instàncies fins al pròxim 24 de març a les 23.59 a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alfafar, en https://alfafar.sedelectronica.es/. Les ajudes es concediran en règim de concurrència competitiva, amb criteri de valoració la data i hora d’entrada de les sol·licituds completes en el sistema.

Aquest programa d’ajudes directes està cofinançat entre la Generalitat Valenciana (62,5% dels fons), la Diputació de València (22,5%) i el mateix consistori d’Alfafar (15%). L’Ajuntament d’Alfafar invertirà en aquestes ajudes un total de 85.099,20 euros, que se sumaran als fons provincials i autonòmics fins a sumar un total de 567.328 euros.

Les persones autònomes o microempreses beneficiares podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada persona ocupada a càrrec seu, amb un màxim de 10 persones per empresa. Aquestes subvencions podran destinar-se a cobrir despeses corrents des d’abril de 2020, és a dir, des que es va iniciar la pandèmia.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els sectors més afectats, com són el de comerç al detall, hotels i allotjaments turístics, hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats culturals i artístiques, o activitats esportives, recreatives i d’entreteniment, entre altres.

Pla Resistir

Les ajudes Parèntesis s’engloben dins del Pla Resistir, que té com a objectiu ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions que hui entren en vigor, especialment per als sectors de l’hostaleria, el turisme, l’oci i les activitats artístiques i culturals.

Aquest pla s’articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l’Institut Valencià de Finances (IVF); i el fons de cooperació municipal, ajudes Parèntesi, acordat amb diputacions i ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 8 =

museo prehistoria