25n
25N
25N

Alfafar realitza un programa preventiu en l'àmbit escolar

Alfafar realitza un programa preventiu en l'àmbit escolar
30/01/2020 -

Alfafar, a través de la regidoria de Benestar Social i per mitjà de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), està duent a terme diferents programes i activitats preventives en els centres educatius d’Alfafar. Les iniciatives estan dirigides a l’alumnat dels cicles d’Infantil, Primària, Secundària, Formació Professional, Batxillerat i Aules Col·labora.

Entre els més destacats es troba el programa “Unplugged”, que s’està desenvolupant en aquest moment per la tècnica de la UPCCA Laura Martínez. La iniciativa està dirigida a l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES 25 d’Abril i del CC Vamar en el qual, a través de sis sessions repartides durant tot el curs escolar, es pretén treballar la prevenció de drogodependències. Un objectiu que es busca aconseguir a través de les “10 Habilitats per a la Vida”, com són l’autoconeixement, el pensament crític, la presa de decisions, el maneig d’emocions i sentiments, i empatia, entre altres, així com facilitar als adolescents informació real i científica sobre tabac, alcohol i cànnabis.

L’objectiu d’aquesta mena de programes és secundar i reforçar la labor preventiva que realitza el professorat diàriament amb activitats més específiques, principalment per a l’alumnat d’Educació Secundària, en les quals es treballa aquelles substàncies que major tendència de consum tenen entre adolescents i joves.

A més de treballar addiccions tòxiques, durant els mesos de febrer i març s’iniciarà un estudi sobre l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació amb l’alumnat de Secundària, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i el grup de la PAC. En ell s’abordaran les problemàtiques relacionades amb les addiccions no tòxiques i s’aprofundirà en l’ús que actualment fan els i les joves de les xarxes socials i els possibles problemes derivats de la seua utilització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 17 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19