Alfafar reobri la Biblioteca Municipal després de la seua rehabilitació integral

Alfafar reobri la Biblioteca Municipal després de la seua rehabilitació integral
09/04/2019 -

La Biblioteca Municipal d’Alfafar reobri les seues portes després de les obres de rehabilitació i restauració de la seua seu, l’antic Sindicat Arroser, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC). Les i els veïns podran comprovar de primera mà la recuperació de la dependència municipal amb un gran valor històric-artístic els pròxims dies 13 i 14 d’abril durant la Jornada de Portes Obertes organitzada per l’Ajuntament d’Alfafar. L’horari de visita serà d’11 a 14 h. i de 18 a 20 h.

La reobertura de la Biblioteca Municipal coincideix així amb la celebració de la VIII Fira del Llibre d’Alfafar el pròxim cap de setmana, la qual cosa possibilitarà que en aquesta edició l’històric edifici aculla diverses cites de la programació de la Fira. D’aquesta forma, en l’antic Sindicat Arroser tindran lloc les presentacions de ‘La huella de una carta’ de Rosario Raro el divendres 12, ‘Las trincheras de la esperanza’ d’Antonio Pampliega del dissabte 13, totes dues a partir de les 18.30 h. També acollirà les presentacions dels autors locals Nerea Romero i Cristian Romero, els qui presentaran el diumenge 14 a partir de les 12.00 h les seues obres ‘La llave dorada’ i ‘Mariposas Rotas’, respectivament. A més, el dissabte a partir de les 12.30 se celebrarà a la Biblioteca el lliurament de premis del V Concurs de Marcapàgines que organitza la Biblioteca Municipal en cada Fira del Llibre.

La Biblioteca Municipal d’Alfafar tornarà a estar operativa després de les obres de rehabilitació integral de l’antic Sindicat Arroser, dividides en tres fases. En elles s’ha dut a terme la reparació i sanejament de la coberta, l’arranjament i recuperació del sòl original de la sala principal, la millora de l’accessibilitat de la porta principal i de les condícies, la restauració de les fusteries exteriors i interiors de totes les estades de la Biblioteca, i la recuperació de la pintura original de la façana.

L’antic Sindicat Arroser, d’estil afrancesat i amb un gran valor artístic emmarcat pels seus detalls arquitectònics i decoratius en el corrent noucentista, va ser adquirit per l’Ajuntament d’Alfafar l’any 1989. Construït per a ser un espai recreatiu privat pel seu ampli saló vestíbul de doble altura i obert a l’exterior per grans finestrals, va ser reconvertit pel consistori en l’espai per a la lectura, l’estudi i el préstec de llibres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + setze =

programacion rialto
cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019