25n
25N
25N

Alfafar posa en marxa un projecte sobre educació nutricional

Alfafar posa en marxa un projecte sobre educació nutricional
12/11/2019 -

Alfafar, a través de la seua àrea de Sanitat i en col·laboració amb la Creu Roja, ha posat en marxa un projecte d’unitats d’educació i atenció nutricional col·lectius vulnerables del municipi. La iniciativa, que està composta de tallers organitzats en 5 mòduls, es troba emmarcada en l’Estratègia de Salut de la xarxa de municipis saludables Xarxa Salut a la qual està adherida Alfafar.

Aquests tallers dels quals es compon el projecte busquen apoderar a les persones per a millorar les seues eleccions d’aliments així com optimitzar els seus recursos, amb l’objectiu de portar una vida més sana i sostenible. A causa de l’heterogeneïtat dels col·lectius als quals va dirigit, des de famílies en situació d’especial vulnerabilitat, joves, persones majors i immigrants, els tècnics Dietistes-Nutricionistes i voluntaris del programa es desplacen per a impartir tallers i atendre les necessitats específiques de cadascun dels col·lectius.

A través del recorregut pels diferents mòduls s’aconsegueix que les persones coneguen els nutrients en els aliments bàsics i que siguen capaços d’estructurar menús saludables, per a assegurar el seu correcte estat nutricional i, per tant, el de les persones a càrrec seu.

La iniciativa, a més, contempla dos mòduls concrets sobre les eleccions alimentàries saludables en malalties metabòliques o altres trastorns relacionats amb l’alimentació, així com un mòdul específic d’alimentació infantil dirigit a famílies amb menors; on es pretén que els bons hàbits alimentaris estiguen presents des de l’embaràs i s’incloguen en l’educació diària que les famílies transmeten als fills.

L’Ajuntament, a través d’aquest projecte, cerca millorar la seguretat alimentària de la població més desfavorida de la nostra comunitat, fomentar el consum d’una alimentació saludable o promoure una compra sostenible i econòmica per a l’optimització dels seus recursos des del camp fins a la taula.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 15 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna