25n
25N
25N

Alfafar presenta una queixa per la falta d'informació sanitària davant el Síndic de Greuges

Alfafar presenta una queixa per la falta d'informació sanitària davant el Síndic de Greuges
20/08/2020 -

Alfafar ha presentat una queixa formal contra la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana davant el Síndic de Greuges, per la falta d’informació facilitada per aquesta Conselleria a l’administració local. La queixa exposa diversos aspectes millorables, segons entén la corporació local, d’informació i coordinació entre totes dues administracions, amb l’objectiu de millorar la resposta i les mesures de prevenció i protecció de la salut en la ciutadania correctes per a evitar l’expansió de la COVID-19. El document també ha sigut presentat davant el Defensor del Poble.

El document, signat per l’alcalde d’Alfafar Juan Ramón Adsuara, exposa que la falta d’informació epidemiològica que estan rebent les administracions locals, dificulta molt la capacitat de presa de resposta per part dels mateixos ajuntaments, que estan prenent mesures de prevenció sense saber de la seua efectivitat. Per a l’alcalde, “estem davant una opacitat total per part de la Conselleria, que filtra a la premsa les dades en les seues compareixences i comunicats, sense informar els ajuntaments ni dels brots existents ni de res”.

Adsuara ha subratllat la necessitat de conéixer dades epidemiològiques dels casos, com són la zona de residència, la naturalesa dels brots, l’edat dels infectats i els possibles contactes que hagen tingut en el temps de contagi. “No podem prendre mesures concretar sense saber les dades de les persones. Si són famílies amb fills, caldria estudiar el tancament d’alguns parcs. Si són persones joves, caldria estudiar els seus punts de reunió per a actuar sobre ells. Si han anat als centres de salut, als mercats. Són moltes les variables que es poden donar i que, sense informació, limiten al màxim la nostra capacitat d’actuar. Ens estan amagant la informació de la nostra ciutadania i això no es pot consentir.”

Alfafar té, hui dia, 45 casos actius i 4 brots notificats per part de la Conselleria de Sanitat, sense més informació donada a l’ajuntament per part de la Conselleria, que remet a les actualitzacions periòdiques en la seua pàgina web i transmet calma a les autoritats locals, indicant que la situació està controlada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 15 =

museo prehistoria