Alfafar advoca per la corresponsabilitat en l'ordenança de mascotes

Alfafar advoca per la corresponsabilitat en l'ordenança de mascotes
04/10/2018 -

Alfafar ha iniciat el procés de modificació de la seua ordenança reguladora de tinença d’animals, amb l’objectiu d’implantar nous sistemes de control d’aquests, millorar el benestar animal i la convivència d’animals i persones en la via pública i els domicilis particulars.

Amb aquest procés, Alfafar modificarà alguns assumptes per a evitar la brutícia que alguns propietaris produeixen en traure a passejar als seus animals de companyia. La mesura principal, entre altres, serà l’obligatorietat de portar tant material per a arreplegar els excrements, com una botella o polvoritzador d’aigua amb vinagre o detergent per a netejar els orines de la via pública i les façanes particulars.

La intenció d’aquesta mesura és evitar que taquen i deterioren tant les façanes dels habitatges com el mobiliari urbà i les males olors que desprenen. Aquesta modificació contempla sancions de 200 a 601,01 euros a aquells que no netegen els excrements de les seues mascotes, a més d’una sanció de 50 euros (150 si és reincident), quan les forquetes d’animals no porten dispositius per a la neteja.

Per al regidor de sanitat, Eduardo Grau, aquestes mesures cerquen millorar sobretot la convivència d’animals i persones en la via pública i zones comunes: “Ens arriben suggeriments sobre el tema de les orines. Amb els excrements vam fer una campanya fa any i mig i va millorar, però el problema s’ha centralitzat ara en açò. Aspirem al fet que el civisme dels propietaris i propietàries de mascotes juntament amb els treballs de neteja de l’ajuntament mantinguen el nostre municipi net i en bon estat, oferint un lloc amable i respectuós per als vianants”.

L’ordenança ha sigut presentada en la Comissió de Sanitat a tots els grups polítics, i comença el termini d’exposició pública del 5 al 19 d’octubre. Posteriorment s’estudiaran les al·legacions per a tornar a passar ja la modificació definitiva per una altra Comissió i aprovar-la definitivament en el Ple Municipal.

Eduardo Grau ha afegit també la millora d’aspectes com el transport d’animals, o la permanència d’aquests en balconades o terrasses, per a assegurar així el benestar animal i evitar efectes perjudicials per a la salut dels mateixos: “Aquesta modificació ha sigut efectuada amb un treball conjunt, tenint en compte les aportacions polítiques, ciutadanes, i dels funcionaris tant de l’àrea de sanitat com de la policia local”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 19 =

sagunt a escena 2019
turismo salou