25n
25N
25N

Alfafar entre els tres municipis amb millors dades segons el Síndic de Comptes

El document valora paràmetres com la gestió administrativa, la gestió economicofinancera, la intervenció i l’entorn tecnològic

Alfafar entre els tres municipis amb millors dades segons el Síndic de Comptes
25/02/2021 -

L’Ajuntament d’Alfafar ha sigut valorat com el tercer millor municipi de la Comunitat Valenciana en l’informe del Síndic de Comptes sobre el control intern dels ajuntaments en municipis de 20.000 a 25.000 habitants. L’informe valora la gestió administrativa, la gestió economicofinancera, la intervenció i l’entorn tecnològic.

Alfafar ha obtingut 40.201 sobre un total possible de 50.000 punts, la qual cosa indica una alta confiança en el control intern i menor possibilitat de generar errors. En l’àmbit comarcal, tan sols Paiporta se situa per davant d’Alfafar, amb una mínima diferència de puntuació: Paiporta ha obtingut un 80,7% i Alfafar un 80,4%.

De les quatre àrees que es valoren en aquest informe, l’Ajuntament d’Alfafar destaca en l’àrea de gestió economicofinancera, on es valoren criteris com el pressupost, les despeses en inversió, la recaptació o l’endeutament, entre altres.

En l’àrea de Gestió Administrativa Alfafar ha obtingut una puntuació del 80,2%, amb alta valoració en apartats com a Aspectes organitzatius de l’entitat local; Secretaria, registre i actes o Contractació i compres.

En l’àrea de gestió economicofinancera, el consistori ha aconseguit un 86,4%. Destaquen en aquesta àrea els apartats d’Ingressos per transferències, endeutament o tresoreria. Respecte a l’àrea d’intervenció, Alfafar ha obtingut el 79,7%, amb alta puntuació en funció interventora o organització i regulació. I, en l’àrea d’entorn tecnològic, amb un 65,2%, ha destacat la puntuació del marc organitzatiu o la continuïtat del servei.

Des de l’Ajuntament d’Alfafar s’ha fet un esforç durant els últims anys per a adequar les tasques municipals als màxims nivells de transparència. Des de les àrees implicades s’ha treballat per a complir totes les indicacions que el Síndic de Comptes ha revisat, a més d’acomplir un Pla d’Acció per a esmenar totes les recomanacions indicades en l’informe. Una mostra més del compromís de l’Ajuntament d’Alfafar per la transparència i la bona gestió municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 16 =