caixa popular

Alfafar desenvolupa el projecte Horta Camina

Alfafar desenvolupa el projecte Horta Camina
02/05/2019 -

Alfafar, a través de la regidoria de Salut, està treballant en la posada en marxa del projecte Horta Camina, una iniciativa orientada a promoure la pràctica de l’activitat física entre les i els veïns, mitjançant el disseny de rutes saludables i segures que faciliten passejos guiats. El projecte es durà a terme amb els recursos del personal sanitari assistencial dels centres de salut d’Alfafar i personal tècnic municipal.

La pràctica de l’activitat física és vital, ja que prevé malalties cròniques i incrementa la qualitat de vida. Així, està comprovat que la pràctica regular d’exercici físic disminueix el risc de mort precoç i augmenta en fins a 7 anys l’esperança de vida. Amb Horta Camina es busca la prevenció de múltiples patologies, la millora de la salut en diverses malalties cròniques com a diabetis o hipertensió i l’increment del benestar general i emocional dels veïns i veïnes, objectius recollits en l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

El projecte compta amb l’aprovació de la taula intersectorial de salut de la iniciativa Xarxa Salut, a la qual està adherida Alfafar, i per a dur-lo a terme es preveu la participació de les persones implicades en aquesta taula desenvolupant-lo així de forma conjunta. Així mateix compta amb el suport de la gerència del Departament de Salut Doctor Peset i els centres d’atenció primària d’Alfafar.

Com a criteri d’avaluació, es redactaran i validaran indicadors per a realitzar l’avaluació oportuna amb la col·laboració del personal del centre d’atenció primària. Per a accedir al projecte, es remetran uns qüestionaris validats abans de començar l’activitat física als i les participants que es repetiran periòdicament.

Horta Camina es troba també emmarcat dins dels compromisos de qualitat de la Carta de Serveis 2019 de l’Ajuntament d’Alfafar.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =