25n
Orgull
Orgull

Alfafar conclou les seves campanyes de desinsectació, desratització i contra el mosquit tigre.

Alfafar conclou les seves campanyes de desinsectació, desratització i contra el mosquit tigre.
21/11/2016 -

Des de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Alfafar s’han intensificat i allargat els tractaments preventius, habitualment acaben a l’octubre i aquest any s’ha perllongat un mes més, ja que les altes temperatures poden multiplicar per set la presència d’insectes. Per evitar i controlar així la presència d’aquests insectes s’ha dut a terme un protocol que consisteix en l’aplicació de pastilles larvicides en els embornals del clavegueram.

Gràcies a aquests tractaments, les paneroles i el mosquit tigre han disminuït en un 80%. Per al regidor de Sanitat Eduardo Grau, “és molt important evitar una proliferació excessiva de paneroles, a causa de les condicions climatològiques d’humitat i temperatura que estem tenint durant els mesos d’hivern”

Segons ha explicat el regidor de Sanitat, per al control de mosquit tigre, en els embornals s’ha emprat un producte la formulació del qual és la d’un comprimit efervescent. Aquest efecte efervescent, aconsegueix una difusió homogènia de la matèria activa en tot el volum de l’aigua tractada, aquesta característica és fonamental per a l’èxit del tractament.

El tractament no és tòxic per a fauna i flora i respecta el medi ambient; no afecta la potabilitat ni a la qualitat de l’aigua i és innocu per a animals i humans en cas d’ingestió. De fet, en el sòl es degrada fàcilment, amb un valor de vida mitjana d’entre dos i sis dies.

Els tractaments s’han realitzat amb caràcter quinzenal en els mesos de març a novembre, tots dos inclosos, per la qual cosa ha quedat coberta l’extinció de les larves durant els mesos de procreació d’aquestes, de manera que a les zones públiques s’ha reduït notablement la població de mosquit tigre. El tractament realitzat en la superfície de l’aigua evita el desenvolupament de mosquits adults durant un període de 30 dies, en funció de les condicions ambientals, el nivell d’intercanvi d’aigua, la intensitat de la població i les dosis aplicades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 7 =