25n
Orgull
Orgull

La Fira del Llibre d'Alfafar ara serà "Fira del Llibre Llorenç Giménez"

La Fira del Llibre d'Alfafar ara serà "Fira del Llibre Llorenç Giménez"
02/09/2019 -

Alfafar ha canviat de nom la Fira del Llibre del municipi en homenatge a l’escriptor i contacontes del municipi Llorenç Giménez, mort dissabte passat als 65 anys.

Així, la fira passarà a dir-se “Fira del Llibre Llorenç Giménez” en honor a aquest important transmissor de la cultura valenciana. Giménez, nascut a Alfafar en 1954 i mestre de professió, va demanar una excedència de l’ensenyament per a dedicar-se a comptar i escriure històries en valencià. Durant la seua carrera va recuperar un gran nombre de “rondalles” i va tindre un paper clau com a transmissor de la cultura valenciana.

L’escriptor i contacontes deixa com a llegat una vintena de llibres infantils en valencià com “El fantasma dels ulls blaus”, “Més contes, per favor”, “Els animals agraïts” o “La mona i la palmera cocotera”.

Per part seua, l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara ha valorat la labor realitzada per Llorenç Giménez durant tota la seua carrera professional. “Des de l’Ajuntament hem volgut dedicar un espai de la cultura del nostre municipi, com és la nostra Fira del Llibre, a la figura de Llorenç, gran ambaixador que tant va treballar per la difusió de la llengua i de la cultura valenciana”.

Un homenatge que se suma als ja realitzats per Alfafar com el lliurament del premi Nou d’Octubre d’Alfafar o el parc situat en el Barri Orba del municipi que porta el nom de l’escriptor i contacontes.
Giménez va realitzar a més diferents col·laboracions en programes de la ràdio i televisió valenciana durant la seua carrera i comptava amb diversos guardons com el Premi Empar Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or o el de l’Associació de Biblioteques Valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 5 =