25n
25N
25N

Alfafar aprova el IV Pla Municipal de Drogodependències i altres Conductes Addictives 2021-24

Alfafar aprova el IV Pla Municipal de Drogodependències i altres Conductes Addictives 2021-24
29/01/2021 -

L’Ajuntament d’Alfafar, en la sessió plenària celebrada ahir, dijous 28 de gener, va aprovar el IV Pla Municipal de Drogodependències i altres Conductes Addictives, per període 2021-24. Aquest pla ha sigut coordinat des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), dependent de la Regidoria de Benestar Social.

Alfafar compta amb plans municipals sobre drogodependències des de fa catorze anys, i en aquesta ocasió es realitza una nova revisió del pla adaptant-lo a les actuals necessitats, però seguint amb la mateixa filosofia que els anteriors plans: abordar el problema de forma generalitzada, centrant-se sobretot en la prevenció, inserció i promoció de la participació del conjunt de la societat i de les institucions que la representen, així com de la coordinació entre àrees municipals.

El IV Pla Municipal d’Alfafar compta amb 9 objectius generals, que al seu torn contenen 35 objectius específics. Per a la consecució d’aquests objectius, s’han planificat una sèrie d’actuacions transversals en les diferents àrees que es treballen: prevenció escolar, familiar, comunitària i laboral. A més, s’han calendaritzat aquestes actuacions i els indicadors tant de procés com de resultat per a la seua posterior avaluació en el període 2021-2024.

Alguns dels objectius generals són formar i implicar en el desenvolupament d’activitats preventives a diferents agents socials, educatius, familiars i sanitaris de manera que s’aconseguisca un major abast d’actuacions coordinades per la UPCCA; augmentar la participació de la població juvenil en les activitats desenvolupades des de la Unitat, sobretot aquelles relacionades amb la visibilització de recursos i activitats d’oci alternatiu al consum de substàncies; o planificar i desenvolupar programes de prevenció universal i selectiva en el mitjà educatiu fent especial èmfasi en el desenvolupament d'”habilitats per a la Vida”, fomentant d’aquesta manera els missatges de promoció i foment de conductes de salut i pensament crític”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =