caixa popular

Alfafar se suma al 19-J

Alfafar se suma al 19-J
20/06/2017 -

Des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alfafar i en col·laboració amb les diverses associacions del Consell de la Dóna, es van organitzar diferents activitats en la Plaça de l’Ajuntament per a reivindicar l’augment en els pressupostos generals de l’Estat contra la violència masclista.

A les 12.00 hores es va llegir un manifest en la Plaça de l’Ajuntament, amb la presència del personal de l’Ajuntament, el qual també es va llegir a aqueixa mateixa hora en nombroses localitats de la nostra Comunitat. Dita manifesta reivindica augmentar la partida pressupostària destinada a la lluita contra la violència de gènere en els pressupostos generals.

A la vesprada es va convocar a la ciutadania a participar en diverses activitats, començant a les 19.00 hores amb l’elaboració d’un mural al voltant de la font instal·lada enfront de la casa consistorial on cada persona va deixar petjada de les seues mans. Així mateix les persones que van acudir a la plaça van poder participar llegint diversos poemes que reflexionen sobre la violència de gènere i expressant els seus desitjos en “l’arbre dels desitjos” habilitat per a aquesta fi. A les 20.30 hores es va dur a terme una actuació musical a càrrec de “Enclavedeblog” i Isabel Doceda. Tot seguit, es va llegir de nou el manifest per part de les associacions allí presents i es van encendre unes vés-les com a símbol de repudia a la violència masclista. L’acte va concloure amb l’actuació de la Colla i Batucada dels Dimonis de L’Ateneu Popular del Parc.

Des de l’àrea d’Igualtat, es va fer una crida a la població per a acudir als actes amb diferents colors de samarreta per a reforçar la simbologia dels actes. Blanco, com a rebuig a la violència, roig, per a visibilitzar els assassinats comesos contra les dones i morat, com a color reivindicatiu de la igualtat i contra la violència masclista.

Una jornada de reivindicació i participació ciutadana que va voler sumar-se a la iniciativa d’exigir un compromís real en la lluita contra la violència de gènere, que implica construir una societat on dones i homes visquen sense prejudicis i amb les mateixes oportunitats.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris