25n
25N
25N

Alerta per la gota freda que s'acosta a la Comunitat Valenciana que pot deixar fins a 300 litres per metre quadrat

Alerta per la gota freda que s'acosta a la Comunitat Valenciana que pot deixar fins a 300 litres per metre quadrat
10/09/2019 -

Les pluges intenses i les tempestes fortes o molt fortes podrien acumular un volum superior a 300 litres per metre quadrat aquesta setmana en l’est i sud-est peninsular a conseqüència de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) de l’Atmosfera i els primers flocs de neu podrien arribar a les zones de muntanya aquesta setmana, segons preveu eltiempo.es

La DANA, que afectarà l’est de la Península almenys fins al dijous, podria afectar nombroses províncies amb forts vents i fenòmens costaners en zones del Mediterrani.

Així, eltiempo.es adverteix que en alguns punts del sud-est peninsular com en el sud de la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Balears podrien superar-se els 300 litres per metre quadrat de pluja acumulada al llarg d’aquesta setmana.

En concret, a Balears s’esperen acumulacions de 50 litres per metre quadrat en una hora i fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores.

Segons el meteoròleg Mario Picazo, l’amplificació del flux nord-sud, procedent de la circulació de les restes de Dorian prop d’Islàndia, faciliten la fragmentació d’una bossa d’aire fred en nivells més alts de l’atmosfera i la formació de la DANA.

A més, Picazo preveu que el dimecres les precipitacions aniran remetent en el nord peninsular i s’intensificaran en el terç aquest peninsular i Balears, on s’activaran els avisos de nivell taronja a la Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya. No obstant això, afig que excepte en les zones afectades per la DANA i a Canàries, les temperatures començaran a recuperar-se.

Així mateix, la meteoròloga d’eltiempo.es Irene Santa ha pronosticat que a partir del divendres augmentarà “considerablement” la incertesa sobre la posició i el comportament de la DANA. “Aquesta podria tindre un moviment retrògrad dirigint-se cap al nord-oest passant pel centre del país, encara que s’espera que la situació perda intensitat al llarg del cap de setmana”, ha avançat.

Finalment, ha afegit que la situació meteorològica d’aquesta setmana podria donar lloc a nevades en els cims muntanyencs dels Pirineus amb acumulats que podrien fins a aconseguir diversos centímetres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 16 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus