caixa popular

Alerta per calor alta en prop de 80 municipis de l'interior

Alerta per calor alta en prop de 80 municipis de l'interior
12/07/2017 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest dimecres el nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39º) en zones de les comarques dels Serrans, Racó d’Ademús, La Plana d’Utiel-Requena, La Vall d’Aiora, La Foia de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, La Costera i L’Alt Vinalopó.

L’alerta s’activa per a aquest dimecres en les zones climatològiques 10, 11, 14, 15, 17 i 21. Els municipis que corresponen a la zona climatològica 10 són Ademús, les Alcubles, Alpont, Andilla, Llaures dels Oms, Benaixeve, Calles, Cases Altes, Cases Baixes, Castielfabib (zona baixa), Xelva, Xera, Figueroles de Domenyo, la Yesa, Sinarques, Titaigües, Torre Baixa i Toixa.

D’altra banda, els municipis que engloben la zona climatològica 11 són Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Requena, Setaigües, Utiel, Venta del Moro i Villagordo del Cabriel.

La zona climatològica 14 està compresa pels municipis d’Aiora, Cofrents, Cortes de Pallars, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra.

Així mateix, la zona climatològica 15 comprén els municipis d’Alboraig, Bicorb, Bunyol, Dosaigües, Macastre, Millars, Énguera (Navalón i serra), Quesa, Torís i Iàtova.

Quant a la zona climatològica 17, els municipis que la componen són Alcàntera de Xúquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, L’Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

Finalment, la zona climatològica 21 està formada per La Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins, Beneixama, Biar, Camp de Mirra, la Canyada i Villena.

La previsió per al dijous és que es mantinguen les temperatures en aquestes zones. D’aquesta manera, en produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Sanitat posa a la disposició del ciutadà en la seua pàgina web consultar ací tota la informació i consells d’actuació davant una possible ona de calor, i recorda el telèfon d’emergències (112) davant sospita de risc per a la salut.

Consells d’actuació enfront d’una ona de calor .

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es recomana especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades.

D’altra banda, es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia i no realitzar exercici físic intens, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure abundant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, així com decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + deu =

viva gym canovas
exposicion caps tallats