25n
25N
25N

Una nova DANA posa en alerta tota la Comunitat Valenciana aquest dimarts

Un nou episodi de gota freda, aquesta vegada més curt i previsiblement menys intens, afectarà el territori des d’aquesta nit fins les 12 del migdia de demà

Una nova DANA posa en alerta tota la Comunitat Valenciana aquest dimarts
21/10/2019 -

S’acosta un nou episodi marcat per una Depressió Aïllada a Nivells Alts (DANA), més comunament conegut com a Gota Freda en la Comunitat Valenciana. Es tracta de la mateixa inclemència que va causar les greus inundacions a mitjan setembre passat, especialment en la zona sud del territori. Des de les 12 d’aquesta nit fins a les 12 del migdia de demà dimarts, les tres províncies es trobaran en alerta, sent Castelló la de major risc.

Aquesta vegada, no obstant això, la probabilitat que ocórreguen greus inundacions és menor. Segons l’avís especial difós per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la probabilitat que ocórrega el fenomen descrit és molt elevat, del 80%, però les pluges s’espera que no superen un màxim de 150mm. Una quantitat que, en un espai breu de temps -pluja torrencial-, pot resultar perillós i destructiu, però lluny dels més de 450 que van arribar a recollir-se el mes passat.

Precipitació màxima esperada.

Segons l’Aemet, durant la nit del dilluns al dimarts dita DANA se situarà directament damunt del sud-oest de la península: Múrcia i Comunitat Valenciana. Amb les hores, aquesta es desplaçarà cap al nord i cap a l’interior de la Mar Mediterrània, fins a abandonar la zona el dimecres al migdia.

En les tres províncies valencianes Aemet i Emergències han decretat alerta. En el cas de València i Alacant, es tracta de nivell groc per acumulacions de 20mm en una hora, mentre que a Castelló és taronja per 100mm en 12 hores.

El temporal també porta associat onatge de dos a tres metres en les costes d’Alacant i litoral nord de Castelló.

La comunitat que pot veure’s més afectada és Catalunya, on les pluges podrien superar els 300mm. No obstant això, des de l’Aemet avisen que “xicotetes variacions en la ubicació dels diferents centres de baixa pressió” es formaran en el procés de ciclogènesis; això variarà la distribució del vent i, per tant, podria desplaçar “de manera significativa” les zones on s’espera major acumulació d’aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 6 =