25n
25N
25N

Castelló està en risc per nevades aquest dijous i la Comunitat Valenciana per vents de fins a 100 km/h

Castelló està en risc per nevades aquest dijous i la Comunitat Valenciana per vents de fins a 100 km/h
12/12/2018 -

Un total de 37 províncies tindrà aquest dijous risc (avís groc) o risc important (taronja) per pluja, vent, neu o fenòmens costaners, segons ha avisat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El risc per nevades afectarà Lugo, Ourense, Astúries, Cantàbria, La Rioja, Oesca, Terol, Lleida Castelló, Burgos, Palència, Sòria, Segòvia, Àvila, Zamora, mentre que León tindrà risc important per nevades.

A més, l’avís de risc per precipitacions s’ha activat per a les províncies de Girona i per a Mallorca, Eivissa i Formentera. Mentre, el vent, amb ratxes d’uns 80 quilòmetres per hora i fins i tot fins a 100 quilòmetres per hora, mantindrà amb avís groc a La Corunya, Lugo, Ourense, Pontevedra, León, Zamora, Salamanca, Àvila, Segòvia, Cantàbria, Biscaia, Terol, Madrid, Albacete, Múrcia, les tres províncies de la Comunitat Valenciana, totes les províncies andaluses menys Huelva, Melilla, Girona, Tarragona. A Castelló, Eivissa i Formentera el risc serà de color taronja perquè les ratxes de vent fregaran els 100 quilòmetres per hora.

Quant als fenòmens costaners per fort onatge, els avisos de risc es mantindran actius aquest dijous a Guipúscoa, Girona, Tarragona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Granada i Cadis. Així mateix, tindran avís taronja per onatge que pot aconseguir els 8 metres d’altura La Corunya, Lugo, Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Biscaia, Almeria, Melilla, Eivissa i Formentera.

Aquest dijous l’AEMET avisa per la probabilitat de precipitacions localment fortes en el litoral i prelitoral de Catalunya i Balears a la vesprada i espera nevades en els principals sistemes muntanyencs i ratxes de vent molt forts en el litoral de Galícia, l’àrea cantàbrica, a l’interior aquest i sud-est peninsular i en el mar d’Alborán.

Així, les pluges seran generalitzades en tota la Península i Balears a conseqüència del pas d’un sistema frontal amb precipitacions que s’estendran d’oest a est.

A Galícia i l’àrea cantàbrica les precipitacions podran aconseguir certa intensitat i persistència. En la primera meitat del dia afectaran la meitat aquest i a la vesprada a la resta, intensificant-se en l’àrea mediterrània. En el litoral i prelitoral català i Balears podran ser localment forts a la vesprada i estaran ocasionalment acompanyades de tempestes.

També s’esperen nevades en la serralada cantàbrica, Pirineus i sistema Central i a la vesprada s’estendran al sistema Ibèric i a les serres orientals d’Andalusia.

Al llarg del dia tendirà a disminuir la nuvolositat i a cessar les precipitacions per l’est peninsular encara que seguiran en l’extrem nord. A Canàries els cels estaran nuvolosos o amb intervals nuvolosos en el nord de les illes i poc nuvolós en el sud i no s’esperen precipitacions.

La cota de neu se situarà en el nord-oest de la Península entre 1.000 i 1.200 metres; a Pirineus, entre 1.200 i 1.600 metres i pujarà a 1.400 a 1.800 metres i en la resta de la Península començarà en 2.000 metres però anirà baixant a 1.000 o 1.200 metres.

També s’esperen boires a últimes hores del dia en l’altiplà Nord i sud-est d’Andalusia.

Quant a les temperatures, l’AEMET no preveu canvis significatius en la meitat oest i centre de la Península però sí un descens en la meitat aquest. Les gelades febles afectaran les cotes altes de muntanya en la Península. En tots dos arxipèlags no s’esperen canvis.

El vent bufarà intens i rolarà de sud-oest a nord-oest en la Península i Balears i els intervals d’intensitat forta amb ratxes molt fortes afectaran el litoral gallec, l’àrea cantàbrica, a l’interior aquest i sud-est peninsular i mar d’Alborán. A Canàries, per la seua banda, predominarà el règim d’alisis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 20 =

CCCC
torrent