25n
25N
25N

'Senyor Rajoy, Quant valen les vides de les dones?'

S’ha convocat una manifestació, a les 19.00 hores, per reclamar els 200 milions dels PGE

facebook.com/alertacontramachismocriminal

'Senyor Rajoy, Quant valen les vides de les dones?'
16/05/2018 -

Que el Govern de Mariano Rajoy no contempla les necessitats dels valencians als Pressupostos Generals de l’Estat és tota una evidència, però que, a més, ignore el compromís adquirit en el Pacte d’Estat contra la Violència Masclista és, com menys, indignant. Mil dones mortes en els últims deu anys, un assassinat cada quatre dies, són les xifres que deixa la violència de gènere al seu pas. No obstant això, des de l’Executiu miren cap a un altre costat.

Així, i a pesar que el Govern central s’havia compromés, en el Pacte d’Estat signat en setembre de 2017, a finançar amb 1.000 milions d’euros en cinc anys – 200 milions anuals – els recursos necessaris per a protegir a les víctimes, la veritat és que, als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018, tan sols ha inclòs 80 milions per lluitar contra la violència masclista. 120 milions que poden contribuir a salvar vides, i que tornen a deixar en dubte el compromís del Govern.

D’aquesta manera, la plataforma #AlertaFeminista ha convocat, aquesta vesprada, a les 19.00 hores, una concentració, a la Plaça de l’Ajuntament, per reclamar els 200 milions d’euros promesos. Sota el lema ‘Compromís = Pressuposat. La lluita segueix’, les protestes també se secundaran en 76 ciutats, distribuïdes per tota Espanya, com Castelló, Alacant, Barcelona, Madrid o Màlaga, entre altres. I és que tal com ens ha explicat la portaveu d’Alerta Feminista, Mar Vicent, a València Extra, ‘el moviment de dones tornarà a ocupar els carrers perquè no estem dispostes a permetre que ens seguisquen enganyant amb sermons i bones intencions que no es té la menor intenció de complir. El Pacte d’Estat va ser el resultat de la pressió exercida per la societat exigint solucions i és inadmissible que els compromisos relatius al seu finançament no es complisquen, utilitzant jocs de mans pressupostaris per a deixar 80 milions d’euros on havien compromés 200. No el consentirem. Cap persona decent ho pot consentir i escoltar després promeses i condolences’.

Alerta Feminista

Així mateix, també han impulsat una campanya de recollida de signatures, a través de Change.org, dirigida al Govern del Partit Popular per a reclamar el que falta d’un pressupost, que han titllat d”una autèntica misèria, donat tot el que queda per fer i les greus conseqüències de la falta d’actuacions públiques’. En aquest sentit, en el manifest publicat, ha posat l’accent en la necessitat d”actuacions rigoroses i contundents’. ‘El masclisme es cobra vides de dones, pràcticament, cada setmana. Però el Govern no afronta la gravetat de la situació. O cal pensar que li és igual’.

I, Què passa si segueixen faltant els 120 milions d’euros? Que no es podran dur a terme les 214 mesures aprovades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Unes accions que cauran en sac trencat, de nou, per la falta de finançament. Una situació que un gran nombre de col·lectius han denunciat, i més encara quan el pressupost de Defensa ha augmentat en un 10,7% més que en 2017. ‘Els assassinats de més de 900 dones en els últims quinze anys, no generen l’alarma social suficient perquè el PP complisca la seua promesa de mínims, i deixa a les Comunitats Autònomes sense els 100 milions promesos per a prevenció educativa i sanitària i als 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per a millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat’.

Així, en el manifest que es llegirà, aquesta vesprada, també deixen clar que ‘no és que no hi haja diners, és que les seues prioritats són unes altres: l’augment del pressupost de Defensa en 819 milions o seguir finançant rescats de bancs i autopistes. Hem de contestar a aquest Govern masclista, i que ens enganya. Sense els diners promesos no es podrà fer política feminista per a educar en igualtat, prevenir les violències masclistes des de la infància, per a tenir uns mitjans de comunicació que ens respecten, per a formar i sensibilitzar a la judicatura, personal sanitari, docent i a les forces de seguretat de l’Estat’. Per a acabar preguntat, ‘senyor Rajoy, senyora Montserrat, Quant valen les vides de les dones?’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =