25n
25N
25N

Alerta alimentària per productes carnis en mal estat en la Comunitat

Al voltant de 500 tones de productes carnis han sigut retirats a la Comunitat Valenciana

Evaglesias

Alerta alimentària per productes carnis en mal estat en la Comunitat
25/06/2018 -

La Conselleria de Sanitat alertava d’una possible trama a escala nacional, en la qual diferents empreses, que estan sent investigades per la Guarda Civil, reenvasaven, presumptament, pernil i altres productes amb la data de consum preferent ja vençuda. Uns productes caducats que, a més, es trobaven emmagatzemats en unes condicions higièniques pèssimes. Al voltant de 500 tones de productes carnis, majorment pernil, xoriço, salami i salsitxó, ja han sigut retirats del mercat i, de moment, se’ls ha suspés l’activitat a un total de cinc empreses de la Comunitat Valenciana.

Tot començava després del descobriment d’una empresa clandestina de productes carnis a Alzira. Tirant d’eixe fil, les inspeccions de la Guàrdia Civil els van portar a suspendre també l’activitat de dues empreses a Alzira, l’assecador de Bocairent, i les plantes de Xest i Real de Montroi.

Així, i tal com han informat des de la Generalitat Valenciana, a través d’un comunicat, les recerques han derivat en la retirada de 4.300 quilos de productes carnis llescats i 363 peces de pernil i paleta en la cadena Family Cash, que té tendes a Torrent, Museros, Xàtiva, Alzira i Ontinyent. Així mateix, la cadena KUUPS també ha col·laborat en la retirada d’aquests productes que tenia en venda en els seus establiments.

Les marques que s’estan retirant del mercat són ‘Jamón Bodega Alto de Aitana’, ‘Jamón Bodega Sierra Gorda’, ‘Aire de Mariola’, ‘Serranía de Ameta’, ‘El Galán’, ‘Jamones Croval’, ‘Don Enrique’ i ‘Oro la Ermita’. En aquest sentit, des de la Direcció General de Salut Pública es recomana als consumidors que comproven si tenen en les seues cases productes carnis d’aquestes marques per a no consumir-los. La investigació segueix oberta, i des dels organismes de Sanitat continuen treballant coordinadament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =