25n
25N
25N

Aldaia reforça els seus serveis socials i incrementa la cura de persones majors

El municipi intensifica l’atenció domiciliària i telefònica als sectors més vulnerables durant la crisi de la COVID-19

Aldaia reforça els seus serveis socials i incrementa la cura de persones majors

Aldaia ha posat en marxa nombroses mesures de caràcter econòmic i social per a ajudar a la població durant la crisi de la COVID-19. Entre elles, destaca l’acció de Serveis Socials, que ha posat el focus en l’atenció i la cura de persones majors, tant per a garantir el seu accés a aliments i medicines com per a afavorir el seu benestar psicològic i contribuir al seu acompanyament.

Arran de l’emergència sanitària, el municipi ha intensificat mesures que ja formaven part de les seues labors socials abans de la crisi. L’Ajuntament ha afegit a la seua col·laboració anual amb Cáritas una donació extraordinària de més de 1.700 quilos de productes de primera necessitat, tant alimentaris com d’higiene i neteja. L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, explica: «La situació tan difícil que estem vivint requereix sumar esforços i crear sinergies que ens permeten arribar a un objectiu comú que tots compartim: ajudar a les persones que més ho necessiten, i fer-ho de la forma més eficaç possible».

Els Serveis Socials del municipi treballen conjuntament amb Cáritas i Creu Roja, així com amb tots els col·lectius i totes les persones que impulsen iniciatives de caràcter social, per a incrementar l’ajuda i la solidaritat.

Donació de l’Ajuntament d’Aldaia a Cáritas. Ajuntament d’Aldaia

L’Ajuntament ha augmentat també els serveis d’atenció a persones majors o amb necessitats especials. S’ha reconvertit el servei «Prop de tu», que oferia acompanyament a les persones majors a Aldaia des de 2017, en «Prop de tu per telèfon», que garanteix assistència telefònica i compta amb la incorporació de personal de l’empresa pública municipal Aldaia Pròxima. Amb aquest servei, el Consistori ha atés ja a més de 1.500 persones majors per a comprovar el seu estat i interessar-se per les seues necessitats. Tal com apunta l’alcalde, l’operatiu de Serveis Socials es posa en funcionament de manera immediata quan la persona atesa manifesta alguna mancança.

Les necessitats relacionades amb l’alimentació o l’accés a medicaments se supleixen mitjançant el servei municipal de menjar a domicili, però quan els serveis d’atenció detecten una vulnerabilitat acusada, s’activa un protocol especial que implica telefonar amb més freqüència, fins i tot els caps de setmana, per a intensificar el seguiment i afavorir el benestar de les persones amb més risc.

L’acompanyament a majors des del municipi s’ha fomentat també a través del programa d’Aldaia Ràdio 89.4 FM Hoy puede ser un gran día, que s’emet cada dimarts en directe a les 11 i a les 18 hores i en diferit la resta de la setmana. En ell, els i les habitants d’Aldaia participen enviant àudios de WhatsApp amb dedicatòries musicals. Intervenen, sobretot, persones majors que demanen una cançó i conten algun record, de manera que comparteixen les seues experiències per una via diferent i gaudeixen de la interacció social malgrat no tindre, en la majoria dels casos, accés a les noves tecnologies ni a les xarxes socials. Guillermo Luján assenyala que és una manera que les persones de més edat senten la calor i l’afecte dels seus éssers estimats, veïns i veïnes, i afirma que «un gran poble és el que respecta i cuida a les seues persones majors, i Aldaia està entre ells».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 20 =