caixa popular

Aldaia vol activar la seua horta històrica

Aldaia vol activar la seua horta històrica
23/03/2018 -

El MUPA-Casa de la Llotgeta va acollir ahir la ponència en la qual es van posar damunt de la taula les manques, els reptes i diverses propostes per a activar l’horta històrica d’Aldaia. Durant l’acte es va instar a convocar el Consell Agrari Municipal, amb l’objectiu de crear grups de treball amb totes les parts implicades -pagesos, propietaris, consistori i veïns- i plantejar conjuntament les possibles solucions per a aconseguir revitalitzar i activar l’horta d’aquest municipi.

El MUPA-Casa de la Llotgeta va acollir ahir la presentació del treball ‘Diagnòstic sobre l’Horta’, elaborat per Iris Solís Hernanz, a través del programa ‘La Dipu et beca Post’ al que l’Ajuntament d’Aldaia es va adherir l’any 2016. En aquest estudi es mostra una radiografia de la situació agrària d’Aldaia, i es posa una especial èmfasi en l’abandó progressiu de moltes parcel·les que s’ha produït en les últimes dècades i l’impacte paisatgístic provocat, així com diverses propostes obertes per a revertir la situació.
L’informe analitza la situació general de l’horta de la localitat i evidència que el 49,10% de les parcel·les estan abandonades i que el 25% de les séquies i quasi un terç dels camins (un 30%) no presenten un estat òptim. A més, l’estudi enumera les principals problemàtiques de l’horta local, entre les quals destaquen l’abandó dels cultius i d’infraestructures annexes a l’activitat, així com l’aparició d’erms, d’abocadors incontrolats i construccions i l’increment de furts rurals.

Juntament amb el diagnòstic de la situació agrària, el treball que es presenta ofereix una sèrie de suggeriments i mesures per a millorar l’estat de l’horta local, com la Creació d’un Banc de Terres, el foment de les cooperatives, l’augment de la neteja o la definició d’un Servei de Guàrdia o Vigilància Rural. Així mateix, en aquest estudi s’ha elaborat tota una base de dades, que comprén totes les variables de l’horta d’Aldaia, i que naix amb l’objectiu actualitzar-se periòdicament perquè puga servir de base per a poder crear propostes i solucions viables i consistents que es puguen engegar pròximament.

La finalitat d’aquest informe ha sigut la de servir de punt de partida a través del qual, tots els actors implicats, institucions i propietaris de les parcel·les, puguen establir mecanismes de treball que aborden les diferents solucions i propostes per a arribar a revitalitzar l’horta, i potenciar els valors tradicionals, productius, ambientals, culturals, històrics i paisatgístics d’aquest patrimoni local.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris